DEJANA OSTAVILA VOĐU "ŠKALJARACA"! Završila se ljubav između Jovana Vukotića (40) i poznate manekenke

Pukla ljubav preko žice!

Dejana Živković
Dejana Živković, Foto: E-stock/Časlav Vukojičić

Manekenka Dejana Živković (28) raskinula je sa Jovanom Vukotićem (40), vođom škaljarskog klana, koji se nalazi u beogradskom Centralnom zatvoru, gde čeka odluku o ekstradiciji Crnoj Gori, saznaje „Alo!“. Veza poznate manekenke i Vukotića pukla je nakon što su četvorica muškaraca pokušala da ga otruju cijanidom u Centralnom zatvoru.

- Tada su se Vukotić i ona uplašili za njenu bezbednost, pa je prestala da ga posećuje u zatvoru i donosi mu hranu i pakete. Dejana se na sudu predstavljala kao Vukotićeva nevenčana supruga kako bi mogla da ga posećuje i dostavlja mu hranu u zatvor. Ona mu je svakog dana oko podneva donosila ručak u Specijalni sud - kaže izvor „Alo!“.

Jovan Jovica Vukotić
Čeka ga izručenje Crnoj Gori, Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Dejana Živković je sa Vukotićem započela vezu 2014, ali romansa nije trajala dugo. U međuvremenu, Dejana je bila u vezi sa Damirom Džumhurom, teniserom iz BiH, sa kojim je takođe raskinula, početkom 2017. Vezu sa Vukotićem je obnovila 2018, a verno ga je obilazila i kada je uhapšen u Turskoj i deportovan u Beograd. Na suđenja je dolazila sa njegovim ocem Veselinom Veskom Vukotićem, koji je prošle godine ubijen u Crnoj Gori.

Vukotić je trenutno u Centralnom zatvoru, a prema nezvaničnim informacijama, neki uhapšenici pokušali su da mu u hranu podmetnu natrijum-cijanid, koji bi ga, u slučaju da je dospeo u organizam, ubio za minut.

Čeka ekstradiciju u Crnu Goru

Inače, Vukotić se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, gde, nakon pravosnažne sudske odluke da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje, čeka konačnu odluku ministarke pravde Srbije. On je u Srbiji završio u septembru 2018. godine, kada ga je Turska deportovala Beogradu dan nakon hapšenja u Antaliji, i to zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov. Kaznu od 15 meseci je odslužio u Srbiji. Vukotiću je ekstradicioni pritvor određen 26. juna odlukom Višeg suda u Beogradu, koja je aktivirana 6. decembra, jer je do tog dana bio u zatvoru na odsluženju kazne na koju je osuđen u Srbiji zbog falsifikovanja pasoša.

Četvorica muškaraca su, obučeni u policijske uniforme, pre mesec dana presreli žensku osobu blisku Vukotiću i zatražili da provere šta se nalazi u paketu koji nosi. Međutim, u paketu je bila samo garderoba, ali ne i hrana. Ona je uplašena prijavila taj slučaj nadležnima, koji su uhapsili četvorku - kaže izvor našeg lista.

Osim lažnih policijskih prsluka sa oznakama UKP-a, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.
- Tada je u taksiju u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađena i sumnjiva supstanca, a veštačenjem je utvrđeno da je reč o opasnom otrovu, cijanidu - kaže izvor blizak istrazi.

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje delovanje četvorice muškaraca - D. B., D. M., J. N. i M. N., koji su pre mesec dana uhapšeni sa oružjem i policijskim uniformama.

Dejana Živković, Vesko Vukotić i Borivoje Borović
Dejana Živković, Veselin Vesko Vukotić i advokat Borivoje Borović, Foto: Vladimir Marković/Alo

- Istraga se vodi protiv D. B., D. M., J. N. i M. N. zbog nedozvoljenog nošenja oružja, imajući u vidu da je prilikom hapšenja pronađeno nekoliko pištolja - rekla je Irena Bjeloš, portparol tužilaštva. 

- Osim za ovo delo, D. M. se tereti i za napad na službeno lice prilikom hapšenja - dodala je Bjeloševa.

- U vozilu je prilikom hapšenja pronađena tečnost, za koju je veštačenjem utvrđeno da se radi o natrijum-cijanidu - rekla je Bjeloševa, a sada se čeka DNK veštačenje, kojim treba da se utvrdi da li tečnost pripada osumnjičenima, kao i kako su nameravali da je upotrebe, odnosno da li su imali nameru pripremanja ili izvršenja ubistva Vukotića.

Vukotić čeka ekstradiciju

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljenog nošenja oružja, kao i sumnje da je visokorangirani pripadnik škaljarskog klana. Na saslušanjima povodom istrage u Crnoj Gori, koja su obavljena u Beogradu, Vukotić je letos negirao delo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju. On je pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine, kada je pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Jovan Vukotić je tokom suđenja za falsifikovanje dokumenata pred beogradskim Drugim osnovnim sudom objasnio da je pasoš na tuđe ime koristio kako njegovi suparnici i oni koji mu rade o glavi ne bi znali kuda se kreće.

- Posle otkrića da je Vukotiću život ugrožen praktično i iza rešetaka, pojačano mu je obezbeđenje. Ukoliko na snazi ostane odluka o njegovog ekstradiciji Crnoj Gori, transport bi u tom slučaju morao da bude obavljen u najvećoj tajnosti, i to najverovatnije avionom - kaže naš izvor.

Prema policijskim evidencijama, škaljarskim klanom rukovode Jovan Vukotić, njegov rođeni brat Igor, koji se nalazi u bekstvu, a donedavno i Igor Dedović, koji je likvidiran u Grčkoj. Stamatovićeva uloga bila je da rukovodi zagoračkom grupom, bliskom škaljarskom klanu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi