lisice
shutterstock
lisice

shutterstock

lisice, Foto: shutterstock

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u toku prethodne noći, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva "Dolar", a koja je usmerena na otkrivanje prostitucije i neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Izvšena je operativno taktička radnja racija u ugostiteljskom objektu u Banjaluci vlasništvo L.Ž. iz Prnjavora.

L.Ž. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela "Navođenje na prostituciju" i "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije", navodi se u saopštenju policijske uprave Banjaluka.

- U okviru ovih aktivnosti lišena su slobode i lica inicijala A.M. i N.Š. iz Banjaluke, M.V., A.S., Z.D. i N.K. iz Republike Srbije zbog osnova sumnje da su za novac pružali seksualne usluge u ugostiteljskom objektu. Kod navedenih lica pronađena je i oduzeta određena količina novca - ističe se u saopštenju.

Slobode su lišena i 4 državljana Republike Slovenije i to lica B.Ć. kod kojeg je pronađena određena količina bele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, M.S., A.D. i M.F. za koje je izvršenim testiranjem utvrđeno da su pozitivni na prisustvo opojne droge kokain.

U toku je kriminalistička obrada lica i rad na dokumentovanju navedenog predmeta. Sve mere i radnje u okviru ove akcije preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije i dalje su u toku.

Pročitajte još: