Izgorela kuća, Kikinda
Privatna arhiva
Izgorela kuća, Kikinda

Privatna arhiva

Izgorela kuća, Kikinda, Foto: Privatna arhiva

Svetislav J. (63) iz Bašaida kod Kikinde, nastradao je sinoć u požaru koji je buknuo i zahvatio celu kuću oko 22 sata. Njegovo beživotno telo pronašli su vatragasci tokom gašenja vatre.

Pročitajte još:

Vatrogasci su na licu mesta u ulici Rade Mikalačkog zatekli stravičan prizor. Po pozivu komšija izašli su na teren i ugledali ugljenisano telo čiji identitet nije mogao odmah da se utvrdi. Iako još nema zvaničnih informacija, pretpostavlja se da je nastradali čovek vlasnik kuće, inače samac, šezdesetrogodišnji muškarac S. J.

Prema rečima meštana, stradali je bio radnik nekadašnje Mesne industrije PIK, a imao je problema sa alkoholom. Već duže vreme živeo je u kući bez struje. Sumnja se da je uzrok požara neugašena cigareta ili peć koju je nesrećni čovek ložio. Kako je potvrđeno u PU Kikinda, telo je poslato na obdukciju u novosadski Centar za sudsku medicinu, nakon čega će se znati identitet osobe i tačan uzrok smrti.

Za poslednjih desetak dana ovo je drugi požar koji se desio u okolini Kikinde. Podsetimo, početkom maja u Ruskom Selu, vlasnik kuće Antala Demeter (71) je zapalio auto i izazvao požar koji se proširio na garažu i manju kuću koja je potpuno izgorela. U stravičnom požaru u Ruskom Selu žrtava nije bilo, sem materijalne štete koju je pričinio sam vlasnik nakon čega je pokušao da se obesi, ali ga je sprečila komšinica.