Posle zločina,  ubica oprao ruke i seo u čekaonicu
facebook
Posle zločina,  ubica oprao ruke i seo u čekaonicu
Posle zločina, ubica oprao ruke i seo u čekaonicu, Foto: facebook

 Posle krvavog pira, Vilotić je seo mirno u čekaonicu, a po dolasku policije počeo da viče: „Ja sam je ubio, ja sam bolestan!“ 

Kamere za video-nadzor koje pokrivaju hodnik i čekaonicu Medicine rada, ali ne i ordinacije, zabeležile su da je u 10.20, deset minuta pre isteka pauze, Vilotić ušao u ordinaciju Medicine rada, gde je sedela Ljubinka. Nesrećnu ženu je kuhinjskim nožem ubo u rame i vrat i naneo joj tešku povredu, od koje je ubrzo preminula. Kamere su sinimile i njegov izlazak iz ordinacije, kada je otišao do toaleta da opere ruke.
- Bila je pauza, doktorka je izašla iz ordinacije, a Ljubinka je ostala. Da je i ona otišla na pauzu, možda do ovoga ne bi došlo. Monstrum je ušao u ordinaciju i prvo je ubo u rame, a potom joj nožem prerezao vrat. Presekao joj je karotidu, vitalni krvni sud - kaže naš izvor iz bolnice.

Za Ljubinkom  ostalo dvoje dece i troje unučadi
Za Ljubinkom ostalo dvoje dece i troje unučadi, Foto: Alo

 

Autom pregazio ćerku medicinske sestre

Vilotić je 2004. godine automobilom naleteo na dve devojčice u Pocerskoj ulici u Šapcu. Jedna devojčica je na mestu poginula, a druga je imala više sreće i prošla je sa povredama. Nastradala devojčica bila je ćerka medicinske sestre koja je zaposlena u Opštoj bolnici u Šapcu. Vilotić je osuđen na tri godine, ali je ranije izašao iz zatvora.


- Bilo je strašno, još sam u šoku, ne mogu da verujem šta se desilo. Videla sam Ljubinku kako leži sva u krvi... Strašno, godinama sam je poznavala - vidno potresena kaže Pajićeva.

 

 

Policija  privodi  Vilotića
Policija privodi Vilotića, Foto: Alo


Ona je vrisnula i pozivala u pomoć kolege. Svi lekari iz zgrade su se sjurili u ordinaciju, a Ljubinki je prvi pokušao da pomogne dr Andrija Antonić. Brzo su je odveli u urgentni prijem. Nažalost, tamo su mogli samo da konstatuju smrt. Vilotića je policija uhapsila, a on je navodno sve vreme ponavljao: „Ja sam to uradio, ja sam bolestan.“


Ispred Doma zdravlja juče se pojavio i Ljubinkin suprug. On je sve vreme uviđaja bio ispred Doma zdravlja sa prijateljima i rođacima. Vidno uznemiren, sa suzama u očima, nemo je gledao u prozor ordinacije u kojoj je njegova žena radila i u kojoj je mučki ubijena.

Uviđaj u šabačkom domu zdravlja
Uviđaj u šabačkom domu zdravlja, Foto: S. B.

 

Medicinari traže zaštitu, ministar obećao izmenu zakona

Šabački dom zdravlja izdao je saopštenje za javnost u kojem se traži hitna zaštita medicinskih radnika. „Zahtevamo od svih nadležnih da zdravstveni radnici, koji često ulažu nadljudske napore u obavljanju svog posla, budu zaštićeni i dobiju status službenog lica. To je jedini način da i mi u zdravstvu ostvarimo osnovno pravo garantovano Ustavom - da slobodno radimo svoj posao“, navodi se između ostalog u saopštenju Doma zdravlja Šabac, koji je juče posetio i ministar Zlatibor Lončar. On je najavio da će pokrenuti hitnu inicijativu za izmenu Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

 

Komentari (3)

Laki

13.01.2016 09:42

Ocigledno da je to uradio poremecen covek i ne vidim razlog da medicinari postanu sluzbena lica, cim se negde nesto desi, odmah svi hoce da budu sluzberna lica, kao da bi to promenilo neki odnos u drustvu ! Cinjenica je da ima medicinskog osoblja koji je profesionalan, maksimalno usluzan i korektan, a ima i bahatog i podmitljivog, pa kako onda to da se resi ! Postankom sluzbenog lica nece, ali nagradjivanjem i kaznjavanjem po plati, mozda hoce !

Lidija

13.01.2016 12:40

E sada dajte ogromnu odstetu porodici, kad placate za Kurtu i Murtu, isprobavaca vode Maje Gojkovic i onog kretena-ubicu iz Amerike! To je najmanje sto mozete da ucinite za porodicu kad jadne zene vise nema i ubijena je na radnom mestu jer kolega-psihijatar nije procenio da ovaj bolesnik ne moze da se leci van institucije.

Mica

13.01.2016 17:11

Nema se para za obezbedjenje u bolnicama a ima se za "Parove". Srbijo, probudi se!!!