Iva M.
Facebook
Iva M.

Facebook

Iva M., Foto: Facebook

Nastradala devojka ispraćena je uz bele ruže i balone koje su nosili njeni drugovi iz razreda i odeljenja IV/4 Gimnazije "9.maj" u Nišu. Poslednjem ispraćaju prisutvovalo je celo Kočane i mnogobrojni prijatelji i rođaci iz Doljevca i Niša.

Pročitajte još:

Majka Irena, otac Ivica i brat Filip, skrhani od bola u njenoj rodnoj kući nisu mogli da zaustave suze kada je jedna od učenica IV/4 pročitala poslednji pozdrav preminuloj drugarici koja je po rečima mnogih bila ispred svog vremena.

Preporučujemo i ovo:

- Draga naša Iva, ti bi rekla "ćutanje je izazov", ali mi sada ne želimo da ćutimo. Želimo da pričamo o tebi kada ne možemo sa tobom. Imala si poseban stil koji si tako smelo i zrelo nosila da ti je stajao kao saliven. Svako ko bi malo dublje zašao u tvoju dušu video bi koliko je blaga tu sakriveno. U sebi si nosila savršeni univerzum o kome si ceo život maštala. I nisi bila sebična. Dozvoljavala si da se svako upozna sa tim univerzumom i sa svim njegovim čarima i lepotama. Tvoje reči su zvučale kao poezija zbog toga što si i ti sama bila takva. Imala si svoje stavove kojih si se čvrsto držala jer kao što si i sama govorila "Imajte svoje ja. Morate verovati u svoju ličnost jer ako ona nije jaka, nećete znati ko ste". I kakva god situacija bila, ti nisi bila sklona lažima. Uvek si govorila ono što si mislila.

Iva M.

Facebook

Iva M., Foto: Facebook

Hvala ti što si ušla u naše živote i poklonila nam bar ovo lepo sećanje na tebe. Što si uvek bila dobar drug i što si uvek iskreno volela da pomogneš. Mi te nikada nećemo zaboraviti. Čuvaćemo te u našim srcima kako bi sa nama večno živela. Tvoja stolica u učionici te uvek čeka, da zajedno završimo srednju školu i proslavimo maturu. Ti si deo našeg tima. Za tebe ne postoji kraj. Samo večnost. Volimo te i uvek ćeš nam nedostajati. Šaljemo ti poslednji pozdrav i hiljadu poljubaca pa se vidimo negde gore - glasio je govor Ivine drugarice.

U povorci nakon opela sveštenika u dvorištu kuće, mnogi su komentarisali da je prerana smrt Ive Mamutović veliki gubitak za porodicu i bližnje.