Velja Nevolja
Tanjug
Velja Nevolja

Tanjug

Velja Nevolja, Foto: Tanjug

Kako se nezvanično saznaje, upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji.

Vušović je punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva "kalašnjikova" u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva - saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

- Kavački klan ima svoje ogranke u Beogradu. Nakon ubistva Stankovića, Belivuk, koji mu je bio najbolji prijatelj i najbliži saradnik, preuzeo je sve njegove poslove i postao jedan krak kavačkog klana u Srbiji, dok je drugi krak predvodio Vušović. Belivukova i Vušovićeva ekipa zapravo su radile za "kavčane", ali su i međusobno, navodno, bili u korektnim odnosima - objašnjava sagovornik.

Pročitajte: