Centralni zatvor CZ
Rajko Ristić
Centralni zatvor CZ

Rajko Ristić

Centralni zatvor, Foto: Rajko Ristić

Jovica Vukotić, označen kao vođa "škaljarskog klana", deli ćeliju sa jednim cimerom u beogradskom CZ. Kotoranin nijednim gestom nije pokazao nepoštovanje prema čuvarima i zatvorenicima.

PROČITAJTE JOŠ:

Za odskorašnjeg pritvorenika u beogradskom Centralnom zatvoru, Kotoranina Jovana Jovicu Vukotića, koji je označen kao vođa "škaljarskog klana" ostali "stanari", ali i čuvari imaju samo reči hvale. On ćeliju deli sa jednim cimerom, ali vrlo malo priča.

Vukotiću je ove nedelje određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da bi mogao pobeći iz Srbije ili ponoviti krivično delo za koje ga tereti Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu - falsifikovanje isprave.

- Nijednim gestom do sada nije pokazao nepoštovanje prema čuvarima, kao ni ostalim zatvorenicima - kaže izvor.

- Istina, malo priča, ali nikome se ne zamera, ne pravi se važan, ne traži svađu - dodaje izvor.

Kako navodi izvora, Vukotić nije u samici, nego ćeliju deli sa još jednim pritvorenikom u CZ.

- Kad je vreme obroka, ponaša se najnormalnije, kao i ostali. Ništa ne prigovara na hranu, niti traži. Deluje čak skromno. Redovno ide i u šetnju, ali još slabo komunicira sa ostalima. Samo koliko treba, kurtoazno. Vidi se da mu pritvor teško pada... Ne znam da li mu je, eventualno, osim advokata, neko od bližnjih dolazio u posetu. Ipak, deluje kao da nekoga iščekuje - kaže izvor.

Vukotić je, podsetimo, prošle nedelje uhapšen u iznajmljenom stanu u Antaliji. Turci su ga zatekli sa lažnim, makedonskim pasošem, a iako ga Grci potražuju zbog šverca velike količine droge, oni su ga proterali u Srbiju, čiji je inače, državljanin.

U sredu je iz pritvorske ćelije doveden uz jake mere obezbeđenja u Drugo osnovno tužilaštvo gde je izneo odbranu, tvrdeći da je nelegalno uhapšen i da u Srbiji nije počinio krivično delo. Time je osporio i mesnu nadležnost tužilaštva. Inače, Vukotić nikada nije osuđivan u našoj zemlji, ali je zato svojevremeno bio u zatvoru u Crnoj Gori.

Dok traje istraga u Drugom osnovnom tužilaštvu, koje prikuplja sve informacije vezano za delo za koje se tereti Jovan Vukotić, obavljaju se i provere kako je u njegove ruke dospeo falsifikovani pasoš. Takođe, policija intenzivno radi na rasvetljavanju nekih nerešenih ubistava u kojima se pominju "škaljarci", a za koje veruje da bi Vukotić mogao da ima određena neposredna saznanja. On, međutim, odbija svaku saradnju i uporno tvrdi da "nije član nijedne bande" i da "ništa ne zna".