Jovan Jovica Vukotić
Privatna arhiva
Jovan Jovica Vukotić

Privatna arhiva

Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Vukotićev advokat Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je za „Alo!“ da je njen branjenik saslušan. Ona je izjavila da je Vukotić negirao krivicu i da je nadležnim organima pružio dokaze da za vreme kritičnih događaja nije bio u Kotoru, čak ni u Crnoj Gori. 

- Jovan Vukotić je saslušan u Srbiji po zamolnicama iz Crne Gore u predmetu u kojem su oštećeni Stupar i Radonjić, kao i u predmetu u kojem je oštećena Tamara Zvicer. U oba slučaja on čvrstim alibijima dokazuje da nije bio, niti je mogao biti na mestu izvršenja tih krivičnih dela, pa da ne može biti izvršilac. Kada je u pitanju pokušaj ubistva Tamare Zvicer, Jovan je u tom trenutku bio 1.000 kilometara daleko od mesta događaja i odmah, čim je javno prozvan u vezi s tim, dostavio je tužilaštvu materijalne dokaze u vidu video-zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrđuju njegov alibi. U vezi sa tim okolnostima postoji i veliki broj svedoka - rekla je Zora Dobričanin Nikodinović za podgorički „Dan“.

BONUS VIDEO:

Kako je navela, istu odbranu je dao i u vezi sa optužbama za pokušaj ubistva Radonjića i Stupara. 

- I kada je u pitanju pokušaj ubistva Stupara i Radonjića, Vukotić tog dana nije bio u Kotoru, niti negde na Crnogorskom primorju, a uvidom u spise može se utvrditi da njegovu odbranu potvrđuje i analiza svih materijalnih dokaza, kao i brojni svedoci - izjavila je Zora Dobričanin Nikodinović.

Jovan Jovica Vukotić

Privatna arhiva

Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Vukotić se nalazi u zatvoru u Beogradu, gde služi kaznu zatvora od 15 meseci zbog falsifikovanja pasoša. Pošto je nedostupan tužilaštvu, upućena je zamolnica da izjavu da u Srbiji. Ministarstvo pravde Srbije nedavno je primilo zahtev Crne Gore za izručenje ovog Kotoranina. 

Zahtev za izručenje prosleđen je Višem sudu u Beogradu, koji treba da odluči o ispunjenosti uslova za izručenje Crnoj Gori, a konačnu odluku o izručenju u svakom slučaju donosi ministar pravde. Vukotić ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo. 

Pucali iz „škorpiona“ u suparnike?!

Vukotić se tereti da je u martu 2016. sa Milićem Minjom Šakovićem i Igorom Dedovićem pokušao da ubije Stupara i Radonjića. Šaković, Vukotić i Dedović sumnjiče se da su 27. marta 2016. u naselju Rakite u Kotoru, po prethodnom dogovoru, sa umišljajem pokušali da ubiju Radonjića i Stupara. Oni su vozilom BMW, kojim je upravljao Dedović, dok se na mestu suvozača nalazio okrivljeni Šaković, a na zadnjem sedištu Vukotić, preprečili put vozilu „sitroen C3“, u kojem su bili Radonjić i Stupar. Vukotić se terete da je izašao iz vozila i iz pištolja „škorpion“ sa prigušivačem ispalio više projektila u pravcu Radonjića, koji se nalazio na mestu suvozača u „sitroenu“. Kada su Radonjić i Stupar izašli iz auta i počeli da beže, iz vozila su istrčali i Dedović i Šaković i zapucali u njihovom pravcu. Jedan hitac pogodio je Stupara, koji je zadobio tešku telesnu povredu, dok je Radonjić prošao bez ozleda.

PROČITAJTE JOŠ: