KOTORANIN OPTUŽEN ZA FALSIFIKOVANJE PASOŠA HOĆE JEMSTVO ILI KUĆNI PRITVOR Vukotić daje 150.000 evra za slobodu!

Jovan Jovica Vukotić (38) iz Kotora, za koga se u javnosti spekuliše da je vođa škaljarskog klana, nudi jemstvo od 150.000 evra kako bi se branio sa slobode, saznaje „Alo!”.

Dejana Živković, Vesko Vukotić i Borivoje Borović
Dejana Živković, Vesko Vukotić, u sredini, i advokat Borivoje Borović dolaze u sud, Foto: Vladimir Marković/Alo

Vukotić, koji odgovara za falsifikovanje pasoša, izjavio je juče da je spreman da bude u kućnom pritvoru.

Zora Dobričanin Nikodinović, njegov advokat, zatražila je juče u Drugom osnovnom sudu u Beogradu da se Vukotiću ukine pritvor i zameni blažom merom. Kao jednu od mera predložila je jemstvo, a kao drugu zabranu napuštanja boravka. Ona je istakla da je Vukotić prijavljen u Crnoj Gori, a boravi u Srbiji, kao i da nema opasnosti da će pobeći, jer je sudu dostavio obe adrese.

Jovan Jovica Vukotić
Garnutuje da će dolazi na sve glavne pretese, Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

- Garantujem da će biti tako kako moja advokatica kaže. Dajem obećanje da ću se odazivati svakom pozivu suda, da ću na sve pretrese dolaziti sam ili u pratnji familije - obećao je Vukotić sudskom veću.

 

Advokat Borivoje Borović, jedan od Vukotićevih branilaca, izjavio je da njegovom branjeniku nastoje da napakuju teža krivična dela.

Smešio se Dejani i ocu

Manekenka Dejana Živković (26), nevenčana supruga Jovice Vukotića, i juče je došla u sud da iz publike podrži svoju jaču polovinu, a pretresu je prisustvovao i Vesko Vukotić, otac optuženog. Jovica je u sudnicu došao elegantno obučen, u tamnijem odelu. Bio je smiren, a Dejani i ocu se osmehivao. Ispred zgrade suda bile su jake mere obezbeđenja, a ulaz u sudnicu je čuvalo nekoliko zatvorskih stražara. Dok je izlazio iz sudnice, stražari su udaljili sve iz hodnika kako bi ga sproveli u deo za pritvor, odakle je vraćen u Centralni zatvor. U sud je doveden desetak minuta pre suđenja, uz jake mere obezbeđenja.

 - Imam saznanja da se na određene osobe u pritvoru vrši pritisak i da im se nudi status svedoka saradnika - rekao je Borović.

Jovicu Vukotića dovode u sud
Jovicu Vukotića dovode u sud, Foto: Vladimir Marković/Alo

On je sudu priložio zapisnike Vukotićevog saslušanja iz procesa koji je protiv njega vođen u Turskoj. Kako nezvanično saznajemo, reč je o policijskom zapisniku.

- Predlažem sudu da razmisli o pribavljanju te dokumentacije za jedno banalno krivično delo, za koje se u praksi izriče uslovna osuda. Prema našem zakonu, ukoliko je naš sud pokrenuo postupak u Srbiji, za isto delo ne može da se tereti i u Turskoj - naveo je Borović.

Advokat Zoran Jakovljević je naglasio da se ne sme zanemariti činjenica da Vukotić na teritoriji Srbiji nije izvršio nijedno krivično delo. Zora Dobričanin Nikodinović je ukazala da je Vukotić jedini pritvorenik koji je u pritvoru zbog falsifikovanja isprave.

Tužilac Predrag Milovanović se saglasio da se preko Ministarstva pravde dostave spisi iz Turske o hapšenju Vukotića, ali se usprotivio da se on brani sa slobode. Sud je tužiocu dao rok od tri dana da se izjasni o predlogu odbrane za ukidanje pritvora.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi