Na Vuka Stefanovića pala kapija teška 200 kg
Fejsbuk
Na Vuka Stefanovića pala kapija teška 200 kg

Fejsbuk

Na Vuka Stefanovića pala kapija teška 200 kg , Foto: Fejsbuk

Ove reči parale su nebo u ulici Ćirila i Metodija u Smederevu, gde je kapija usmrtila četvorogodišnjeg Vuka Stefanovića dok se igrao sa drugaricom. Tragedija se dogodila u nedelju oko 18 sati, kada je komšijska kapija od punog gvožđa, teška oko 200 kilograma, pala na dečaka. Dete je zadobilo povrede glave i pluća, ali je nažalost preminulo iste večeri u Urgentnom centru u Beogradu.

- Reč je o komšijskoj kapiji u Ćirila i Metodija broj 19 u Smederevu. Vlasnik M. C. živi u Švedskoj. Oni su u nedelju došli, a Vuk je istog dana poginuo. Dečakov otac Dragan je bio kod komšije na kafi, a Vuk i komšijina ćerka su se igrali kod kapije. Nažalost, na toj kapiji su prethodno radili majstori i nije imala graničnike. Dečak i devojčica su u igri gurali kapiju. U jednom trenutku, kapija je pala tačno na dečaka. Prikleštila mu je glavu i grudi. Njegov otac je istrčao i video ga svog krvavog. Mališan je još davao znake živote, a otac ga je bukvalno na rukama nosio svog krvavog u Hitnu pomoć - navodi jedan od komšija, koji nije želeo da se predstavi.

Komšijska kapija gde su se mališani igrali

e - stock

Komšijska kapija gde su se mališani igrali, Foto: e - stock

 

Majka birala ime po čuvenom Vuku

Komšije i rođaci o dečaku i porodici Stefanović imaju samo reči hvale. - Malecki se zvao Vuk Stefanović, tako je baš želela njegova majka! Po čuvenom Vuku Stefanoviću Karadžiću. Bio je izuzetno dete, lep kao lutka! Prepametan za svoje godine! Eto, sudbina je tako htela. Ne znam kako će ovo preživeti. Njegovi otac i majka imali su samo njega. Vuk je bio jedinac - kažu rođaci.

Prema rečima komšija i rođaka koji su se okupili u dvorištu malog Vuka, sat i po se čekalo da dete bude prebačeno u Beograd.

- Otac ga je uzeo u ruke, zatim ga je ubacio u auto i odvezao u Hitnu pomoć u Smederevu. Tamo se čekalo sat i po da ga prebace u Beograd. Mislim da se čekalo na ambulantno vozilo! Prebačen je u Urgentni centar, ali je tamo oko 22 sata preminuo. Kada je kapija pala na dete, njegovoj majici Margareti je pozlilo. Ne možemo da dođemo sebi od jezivog prizora. Njemu su glava i pluća bili potpuno smrskani. Bilo je mnogo krvi… Na snimcima kamera sa kuće se vidi da je mališan u igri non-stop gurao kapiju i da se u sekundi sručila na njega! - kaže jedan od rođaka.

Baka nesrećnog dečaka zanemela od bola

e - stock

Baka nesrećnog dečaka zanemela od bola , Foto: e - stock

U kući nastradalog dečaka juče smo zatekli samo njegovu baku. Sedela je za stolom u dvorištu, nema od bola i samo povremeno dozivala unuka.

- Anđele moj, vrati se! Daj svoje mesto babi! - ponavljala je Vukova baka i plakala.

Rođaci kažu da će Vukova sahrana biti najverovatnije danas, ali da im to još nije potvrđeno.

- Vukova majka je kod njenih roditelja. Žena je u potpunom šoku. Otac je otišao po telo dečaka, tako da je kuća prazna! Ovde su samo njegova baka i rođaci! Ovo je velika tragedija! Sahrana će najverovatnije biti danas, ali se ne zna kada će telo stići - rekli su nam okupljeni rođaci.

Komentari (4)

baka

03.07.2018 07:35

Imam unuke od 6 i 4 god. i stalno stojim uz njih. Deca su danas cak i u parkicima izlozena opasnostima i moraju se pazljivo cuvati. Duboko saucestvujem...

Сараџогла

03.07.2018 09:51

@ baka - бако,даће бог да пазиш на унуке док си жива.И када буду пунолетни опет ћеш се бринути.Да мајстори оставе НЕДОВРШЕНИ посао је ван памети?Несрећни родитељима ништа неће значити њихова осуда и затвор!Ако је на слици та капија онда моје се зна НЕ ФАРБАЈТЕ ОГРАДУ И КАПИЈЕ У ЦРНО.Не ограђујеш гробље, домаћине?Црна боја је боја жалости код нас хришћана.ПС.Другар ми је имао породични проблем.Испескирај ограду и капију да нигде нема ни мрва црне боје!Не да је префарба!И ето му срећног решења проблема.

macan

03.07.2018 14:05

@ baka - za crnu boju ste u pravu.to nam je od davnina podmenuto od otomanske imperije.njihova boja je crna kao kamen u medini.danas se otkriva sve jer muslimani danas nose crninu na groblju kada im neko umre.toliko vekova se krili a danas sa crninom eh brale moj od kifina sela i nevesinja.

veki

03.07.2018 15:39

Boze sacuvaj..