SUD DONEO ODLUKU - 30 GODINA ZATVORA Vujačić je ispalio 14 metaka, žrtva preminula na licu mesta

Viši sud u Vranju osudio je danas na 30 godina zatvora Marjana Vujačića zbog ubistva Vranjanca Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata pravosnažno osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, takođe rođenog brata beogradskog kriminalca Luke Bojovića.

Zatvorski stražar, Foto: Vladimir Marković,Alo

Vujačić je osuđen jer je je 27. septembra 2017. u Vranju oko ponoći ubio Jugoslava Cvetanovića. Njemu je sud danas produžio pritvor, javlja Tanjug.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Vujačić je, kako se navodi, 27. septembra 2017. prišao s leđa Cvetanoviću i iz "škorpiona" u njega ispalio 14 projektila od kojih ga je 10 metaka pogodilo, usled čega je žrtva preminula na licu mesta.

Ubijeni Jugoslav Cvetanović je brat Saše Cvetanovića Pitbula, koji je u aprilu prošle godine osuđen na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića.

Saša Cvetanović je, tokom suđenja za ubistvo Bojovića, u više navrata rekao da strahuje za život brata, a zbog osvete Luke Bojovića, koji je od februara 2012. u zatvoru u Španiji zbog nedozvoljenog držanja arsenala oružja.

Vujačiću se sudi i u Crnoj Gori, zbog ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića. Ročište je ove nedelje odloženo za 19. februar jer sudu nije stiglo izjašnjenje optuženog da li je angažovao branioca.

Specijalno tužilaštvo dostavilo je ranije Višem sudu u Podgorici predlog da se Vujačiću sudi u odsustvu, s obzirom na to da nije dostupan crnogorskim pravosudnim organima zbog suđenja u Srbiji.

Viši sud u Podgorici je krajem oktobra prošle godine potvrdio optužnicu Specijalnog tužilaštva protiv Vujačića i Rada Popovića zbog sumnje da su u novembru 2018. ubili Veselina Kalezića, a pola godine kasnije i Mila Ilića.

Tužilaštvo je Vujačića označilo kao organizatora kriminalne grupe formirane u prvoj polovini 2017. godine u Podgorici radi delovanja u Crnoj Gori i Srbiji.

Vujačić se tereti da je ubio Kalezića i Ilića, a Popović da je kao član kriminalne organizacije pomogao u tome.

BONUS VIDEO

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi