Zatvorski stražar
Vladimir Marković,Alo
Zatvorski stražar, Foto: Vladimir Marković,Alo

Vujačić je osuđen jer je je 27. septembra 2017. u Vranju oko ponoći ubio Jugoslava Cvetanovića. Njemu je sud danas produžio pritvor, javlja Tanjug.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Vujačić je, kako se navodi, 27. septembra 2017. prišao s leđa Cvetanoviću i iz "škorpiona" u njega ispalio 14 projektila od kojih ga je 10 metaka pogodilo, usled čega je žrtva preminula na licu mesta.

Ubijeni Jugoslav Cvetanović je brat Saše Cvetanovića Pitbula, koji je u aprilu prošle godine osuđen na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića.

Saša Cvetanović je, tokom suđenja za ubistvo Bojovića, u više navrata rekao da strahuje za život brata, a zbog osvete Luke Bojovića, koji je od februara 2012. u zatvoru u Španiji zbog nedozvoljenog držanja arsenala oružja.

Vujačiću se sudi i u Crnoj Gori, zbog ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića. Ročište je ove nedelje odloženo za 19. februar jer sudu nije stiglo izjašnjenje optuženog da li je angažovao branioca.

Specijalno tužilaštvo dostavilo je ranije Višem sudu u Podgorici predlog da se Vujačiću sudi u odsustvu, s obzirom na to da nije dostupan crnogorskim pravosudnim organima zbog suđenja u Srbiji.

Viši sud u Podgorici je krajem oktobra prošle godine potvrdio optužnicu Specijalnog tužilaštva protiv Vujačića i Rada Popovića zbog sumnje da su u novembru 2018. ubili Veselina Kalezića, a pola godine kasnije i Mila Ilića.

Tužilaštvo je Vujačića označilo kao organizatora kriminalne grupe formirane u prvoj polovini 2017. godine u Podgorici radi delovanja u Crnoj Gori i Srbiji.

Vujačić se tereti da je ubio Kalezića i Ilića, a Popović da je kao član kriminalne organizacije pomogao u tome.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: