Škola, đaci,
Alo!/Masanori Jošida
Škola, đaci, , Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

Svakim danom, nažalost, sve je više i više vesti koje svedoče o vršnjačkom nasilju u Srbiji. Poslednja u nizu je objava na Tviteru, gde je jedan korisnik sa svojim pratiocima podelio bizarnu situaciju iz jedne osnovne škole.

Iako nam nije odgovorio koja osnovna škola je u pitanju, u svojoj objavi je naveo da je reč o učenicima drugog razreda, koji su maltretirali svoju školsku drugaricu.

Oni su svojoj drugarici prosuli kesu kokica, a zatim su kokice izgazili i potom iste vratili u kesu, da ih nesrećno dete pojede. Kako profil tvrdi, u pitanju je devojčica koja ima posebne potrebe.

Mnogi Tviteraši su napisali kako ih je ovo saznanje rastužilo, ali ne i iznenadilo.

Podsećamo da ovo nije jedini slučaja kada su osobe sa posebnim potrebama maltretirane od strane svojih "drugara".

Slučaj samohrane majka, koja je bila u invalidskim kolicima posle nesreće koju je doživela, samo uz pomoć svoje teško bolesne majke odgajala je troje dece od koje jedno ima Daunov sindrom. Njen tada sedmogodišnji sin Gregor je od šoka očeve smrti najpre prestao da govori, da bi onda kad je bilo najteže, postao i meta svojih vršnjaka.

Takođe, slučaj nasilje u Odžacima je zaprepastio javnost. U ovoj osnovnoj školi, do napada je došlo u toku časa, kada je jedan učenik zadobio povredu glave.

BONUS VIDEO: Navijači Mančestera slave pobedu u centru Beograda

 

Komentari (1)

SS

05.11.2019 08:09

I neko ce da me ubedi da ovaj uzrast ne zna sta radi, nisu za kaznu jer su mali.... KAZNITI I TO DRASTICNO I NJIH I NJIHOVE RODITELJE.