HOROR KOD VRŠCA! Vratio se ubica! Pronađeno preko 70 leševa, strahuje se da će biti još mrtvih! (FOTO)

Uzrok je trovanje!

Vršac
Vršac, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Skoro 70 mrtvih životinja pronađeno je za dva dana u okolini Vršca, a kao razlog za masovni pomor navodi se trovanje semenom pšenice, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

 

- Juče i danas pronađeni su leševi 55 golubova, 6 gugutki, jedne zeba, 6 koza i jedne mačka. Prema rečima meštana stradao je i fazan, a deo leševa ptica i drugih životinja tokom noći odnele su druge životinje. Opravdana je bojazan da će u narednim danima biti još uginuća - navela je ova organizacija.

Uzrok trovanja je, kako se navodi, seme pšenice sa obližnje njive koje je, vrlo verovatno, protivzakonito tretirano karbofuranom.

Na celoj površini njive jasno se uočavaju zrna pšenice koja su prebojena roze bojom, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

- Odmah nakon saznanja tim DZPPS izašao je na teren i obavestio policiju, fitosanitarnu, veterinarsku, šumarsko-lovnu i inspekciju za zaštitu životne sredine. Službenici policije i predstavnici Lovačkog udruženja iz Vršca izašli su na teren, a sutra će postupati ostale institucije - navodi se.

Podsetimo, masovna trovanja životinja u Srbiji u poslednjih nekoliko godina su vrlo česta pojava, a stručnjaci upozoravaju da je situacija izuzetno kritična i alarmantna.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi