Vračara
Shutterstock
Vračara

Shutterstock

Vračara, Foto: Shutterstock

 

Policija je uhapsila Radmilu N. (39) iz Surčina zbog sumnje da je krajem prošle godine iz stana R. T. iznela 29.000 evra, 153.000 dinara i 700 kanadskih dolara, koje je prethodno izmamila od žrtve kako bi joj „skinula crnu magiju”!

Pročitajte još:

Kako saznajemo, Radmila je jednog decembarskog dana pozvonila na vrata R. T. i, nakon što ju je nešto bezazleno pitala, zatražila od žrtve čašu vode, pod izgovorom da se ne oseća dobro. Kada je popila vodu, iz džepa je izvukla ikonu i rekla R. T. da će je sveci nagraditi jer joj je pomogla u nevolji. Tada je počela da obrađuje žrtvu govoreći da joj vidi setu u očima i da joj sluti velike probleme.

- Počela je da ubeđuje R. T. da njihov susret nije slučajan i da oseća da ima problema sa mužem, koji je mnogo voli, ali je postao nekako udaljen od nje, jer druge žene uz pomoć magije hoće da ga pridobiju za sebe - priča za „Alo!“ izvor koji je dobro upućen u slučaj.
Prema njegovim rečima, žrtva se na te reči upecala i pustila da joj prevarantkinja uđe u kuću.
- Žrtvi je objasnila da žene magijom hoće da pridobiju njenog muža jer ima novac. Rekla je da vidi da ona pati zbog svega što joj se događa u braku, ali da ne mora da brine, jer ona uz pomoć ikone može da joj pomogne.
Radmila je imala razrađenu strategiju kako da nasamari nesrećnu ženu.
- Izvadila je ikonu, kandilo i još neke „rekvizite za skidanje crne magije“, a od žrtve je zahtevala lavor sa vodom i mnogo peškira. Usledio je ritual u kojem je osumnjičena počela da upada u trans i ubeđuje nesrećnu ženu da je pod uticajem jake crne magije koju „ne može tek tako da skine“ - kaže naš sagovornik.

Tada je Radmila od R. T. zatražila novac i još krpa kako bi joj pomogla.

Preporučujemo još:

IZ LJUBAVI PREMA PEVAČICI Arkan ga je zabranio zbog Cecinih EROTSKIH scena: Ovaj ŽESTOKI momak platio je MILIONE za čuveni film!

- Nesrećna žena je otišla do sobe, odakle je donela nešto para. Radmila je potom nastavila sa ritualom, ali je u jednom trenutku rekla da njena domaćica nije najiskrenija i da zbog toga ne može dalje da radi. Kada je žrtva upitala na šta misli, Radmila je rekla da joj nije dat sav novac koji postoji u kući i da zbog toga više ne može da joj pomogne - kaže izvor i dodaje da se žrtva tu uplašila i svu gotovinu koju je imala u kući dala prevarantkinji u ruke. 

- Nastavljajući ritual, vračara je u jednu maramu, koju je sve vreme držala ispred sebe, umotala novac. Onda je šetala po kući i prskala vodom ljubeći ikonu. Na kraju je domaćici dala maramu u kojoj je navodno novac, uz uputstvo da je stavi na neko visoko mesto „kako bi bila bliže bogu“, što je žrtva i učinila - kaže naš izvor.
Osumnjičena je onda sa žrtvom posedela još malo. Dok su pile kafu, rekla je R. T. da ništa ne dira sedam dana i da će za to vreme početi da se rešavaju problemi.
- Zatim je insistirala da je žrtva isprati do izlaza, kako bi dobila na vremenu, što je ova i učinila. Da je prevarena, saznala je tek nakon nekog vremena, kada je odmotala maramu i shvatila da je prazna - dodaje izvor.
R. T. je slučaj prijavila policiji, koja je privela osumnjičenu. Nakon saslušanja, Radmili N. je određen pritvor do 48 sati.

 

Zlato umotano u novine

Na sličan način su D. M. (61), V. J. (39) i J. J. (36) prevarile ženu iz Smedereva. Prvo su oštećenoj ponudile da joj gledaju u karte i šolju, a potom su joj rekle da je neko na nju bacio crnu magiju, koju one mogu da skinu ukoliko im donese zlato umotano u novine. Oštećena je donela nekoliko zlatnih lanaca, dukata, privezaka i prstenje u vrednosti od oko 400.000 dinara. Osumnjičene su u toku gatanja smotuljak s nakitom zamenile i oštećenoj dale drugi, u kojem su bili kamenje i sitan novac, rekavši da ga drži ispod jastuka i ne otvara tri dana. Kada je oštećena posle tri dana otvorila smotuljak, shvatila je da je prevarena i slučaj je prijavila policiji.