Stefan Rokvić
facebook.com
Stefan Rokvić

facebook.com

Stefan Rokvić, Foto: facebook.com

Stefan Rokvić, sin biznismena Danijela Rokvića, sumnjiči se da je vozio Miloša Srebrića Flekicu u maju 2017. kad je ovaj upao na benzinsku pumpu i tokom pljačke ubio radnicu Kristinu Kaplanović.

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Stefana Rokvića (29), sina biznismena Danijela Rokvića, zbog sumnje da je 25. maja 2017. pomogao u ubistvu Kristine Kaplanović (19), radnice na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu! Stefan se tereti da je kobne večeri vozio Miloša Srebrića zvanog Flekica (37), koji je maskiran upao na pumpu, zatražio pare i ispalio Kristini metak u glavu!

Uhapšen, pa pušten

Stefan Rokvić, čiji je otac oženjen pevačicom Dijanom Didi Janković, uhapšen je početkom novembra na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" na osnovu potrage koju je za njim raspisala policija. On je tada na saslušanju negirao da ima ikakve veze sa Kristininim ubistvom, nakon čega je pušten na slobodu.

Međutim, da protiv Stefana zaista postoje dokazi za pomaganje u teškom ubistvu, otkriveno je juče u nastavku suđenja Milošu Srebriću u Višem sudu u Beogradu. Naš izvor kaže da je to suđenje trebalo da bude odloženo zbog promene sudskog veća, ali je došlo do žestoke rasprave o toku istrage između Srebrićevih branilaca i tužilaštva.

Kristina Kaplanović

Facebook printscreen

Kristina Kaplanović, Foto: Facebook printscreen

- Tokom te rasprave, tužilac je otkrio da se i dalje vodi istraga u ovom slučaju, ali ne protiv Srebrića, već protiv Stefana Rokvića zbog pomaganja u teškom ubistvu. To praktično znači da postoje ozbiljne indicije da je Rokvić kobne večeri dovezao Srebrića do benzinske pumpe, a potom ga i odvezao nakon što je ovaj ubio radnicu - kazao je naš izvor.

Inače, biznismen Danijel Rokvić je nakon hapšenja njegovog sina kategorički tvrdio da Stefan nema nikakve veze sa ubistvom i da pojedinci na ovaj način žele da naškode njegovoj 22 godine mlađoj supruzi i pevačici Dijani Janković, "koja u Americi pravi karijeru".

- Moj sin nije privođen na beogradskom aerodromu niti ima ikakve veze sa pomenutim slučajem. Živi i radi u inostranstvu, gde je direktor firme i programer - isticao je Rokvić sredinom novembra.

Miloš Srebrić Flekica se razboleo u zatvoru

Privatna arhiva

Miloš Srebrić Flekica se razboleo u zatvoru, Foto: Privatna arhiva

Biznis karijera

Danijel je, prema dostupnim informacijama, započeo privatni biznis 2004, kad je osnovao firmu "Daniel SAT TV". Firma se bavila montažom i prodajom satelitske opreme, a bila je i kooperant kompaniji SBB u polaganju kablovske infrastrukture u Srbiji. Rokvić stariji je zatim osnovao i firmu u Austriji i postao je distributer usluga Net TV Plus i Total TV paketa u toj zemlji.

Pre pet godina je pokrenuo i kompaniju "Sport plus lajv TV limitid", koju je registrovao na Kipru. Iste godine, 2014, osnovao je i firmu "DSTV Multimedija" sa sedištem u Beogradu, koja se bavi razvojem IPTV softvera.

Što se tiče Miloša Srebrića, on je uhapšen tri meseca nakon ubistva u Velikom Mokrom Lugu i otad je u pritvoru.