Nesreća na auto-putu
Alo.rs
Nesreća na auto-putu

Alo.rs

Nesreća na auto-putu, Foto: Alo.rs

Vozač šlepera, Kraljevčanin G.B. (46) koji je u petak na autoputu Beograd – Niš prešavši u zaustavnu traku udario u kombi u kojem su se nalazili radnici iz Kragujevca kada je stradalo troje, a povređeno osmoro ljudi, nije bio pijan.

- Alko-test koji je saobraćajna policija obavila neposredno nakon nesreće je bio negativan. Vozaču je uzeta krv i poslata na analizu radi detaljne provere alkoholisanosti, ali za sada ništa ne ukazuje da je vozio pijan.

Kraljevčanin je uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina. Policija i tužilaštvo rade na utvrđivanju uzroka nesreće

- On će sa krivičnom prijavom biti priveden tužilaštvu na saslušanje najverovatnije u ponedeljak. Čovek je pretrpeo užasan stres, treba mu vremena da se malo smiri da bi bio sposoban da govori o ovom događaju. U veoma je teškom stanju, kada je video šta je uradio nije mogao reč da prozbori - prenosi ovaj portal.

Nesreća na auto-putu

Alo.rs

Nesreća na auto-putu, Foto: Alo.rs

Ono što se zasada zna je da je Kraljevčanin vozio šleper sa duplom prikolicom, vlasništvo tamošnje firme "Dalmas" koja se bavi proizvodnjom i distribucijom građevinskog materijala. Kako pišu mediji, pokušali su da stupe u razgovor sa nadležnima iz ovog preduzeća o ovom događaju ali niko nije želeo da da komentar.

- To je naš radnik, samo toliko mogu da kažem. Ništa drugo, doviđenja - kazao je sagovornik iz "Dalmasa".

- Tokom istrage oba vozila biće podvrgnuta vanrednom tehničkom pregledu kako bi se ustanovilo da li je je nesreći kumovala neispravnost šlepera, te da li je tačno da je kombi u kojem su bili radnici stao u zaustavnoj traci zbog kvara. Takođe, utvrđivaće se da li je vozač kombija preduzeo mere bezbednosti propisane za zaustavljanje u zaustavnoj traci, pre svega postavljanje signalnog trougla - navode izvori.

Na licu mesta povredama su podlegli Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40), Srđan Jovanović i Žikica Veličković (19). Povređen je vozač kombija D.R. (34), i putnici G.N. (41), I.V. (45), M.M. (29), njegov otac B.M. (53), S.V. (20) i B.S. (32) i M.S. (35).

Prema svedočenju preživelih ljudi, koji tvrde da su radnici beogradske firme "Telefon kabl", vozač šlepera se kretao velikom brzinom, što je jedan od mogućih razloga zbog čega je šleper skrenuo u zaustavnu traku i smrskao kombi.

U prilog ove njihove tvrdnje govori to što je šleper uspeo da se zaustavi tek stotinak metara od mesta udesa.