Autobus, nesreća, Ustanička
Alo!/ Dejan Briza
Autobus, nesreća, Ustanička

Alo!/ Dejan Briza

Autobus, nesreća, Ustanička, Foto: Alo!/ Dejan Briza

 

Nezgoda se dogodila juče, oko 10.30, na autobuskoj okretnici kada je autobus na liniji Mirijevo 3 - Veliki Mokri Lug izašao iz Bulevara kralja Aleksandra i odjednom izgubio kontrolu. U autobusu je bilo 15 do 20 putnika, a pre nego što se zakucao u kiosk, pokupio je „juga“ s jednim putnikom, koji, srećom, nije povređen. Vozač je bio izuzetno priseban, pa je krenuo uzbrdo, iz pravca Vojislava Ilića ka Mirijevu, čime je znatno smanjio brzinu.

Drago Tošić: Vozilo bilo na pregledu uoči nesreće

- Vozilo je bilo na pregledu u utorak uveče, kao i svakog dana što se pregleda. Novije je proizvodnje, staro godinu-dve, nikada s njim nije bilo nikakvih problema. Vozač je mlađi i nikada nije imao incidenata - rekao je Drago Tošić, prvi čovek Konzorcijuma privatnih prevoznika.

Vozač autobusa Dragoslav Kovač nije povređen, a posle udesa je detaljno opisao kako se zakucao u kiosk i otkrio da je uzrok nesreće otkazivanje motora. 

- Izgubio sam kontrolu nad vozilom, jer je otkazao motor. Vozilo je dobilo iberturažu, samo od sebe je dobilo ubrzanje i prosto je podivljalo. Krenulo je nekontrolisano, skoro 100 kilometara na sat, a nisu mi pomogle čak ni kočnice. Bio sam pribran, znao sam da je jedini način da se zaustavim bio da udarim u nešto. Bilo je zeleno svetlo na semaforu, ko zna šta bi se desilo da nije bilo tako. Prvo sam udario u „juga“, a onda u magacin - rekao je Kovač.

On tvrdi da ovo sedmi ili osmi autobus u „Arivi“ kojem se dogodilo isto.

MORAO SAM DA SKRENEM DA NE BIH POUBIJAO NAROD! Vozač autobusa iz pakla ispričao kako je došlo do tragedije na Zvezdari!

- Skrenuo sam levo da ne bih poubijao ljude na pešačkom. Autobus je nov i još je pod garancijom, ali je otkazala iberturaža. Do tog kvara dolazi kada se ulje ubaci u turbine, kočnice otkažu, a autobus prosto poleti kao avion. Vozim 22 godine i ovo mi se nikada nije desilo, ali mojim kolegama iz „Arive“ jeste - ispričao je vidno uznemiren Kovač.

Autobus, nesreća, Ustanička

Alo!/ Dejan Briza

Autobus, nesreća, Ustanička, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Dragan Zagorac, očevidac i vlasnik lokala u koji se autobus zakucao, kaže da je pomislio da je eksplodirala bomba.

- Puklo je kao bomba i zidovi su se zatresli. Istrčao sam iz lokala i ugledao autobus s putnicima u dvorištu. Čuli su se zapomaganje i kuknjava. Pomogao sam putnicima da izađu, a jednoj ženi dao sam i stolicu da sedne. Žalila se na rame, ruku i nogu, čini mi se da je zadobila prelome - rekao je Zagorac.

HOROR NA UGLU BULEVARA I USTANIČKE Autobus pun putnika udario u trafiku, ima više povređenih, 3 ekipe Hitne pomoći na terenu!

Putnici su zbrinuti u „Gradskoj bolnici“ na Zvezdari, dok je autobus odšlepan na vanredni tehnički pregled, kako bi se utvrdilo da li je bio ispravan.

Vozač „juga“: Sreća da plinska boca nije pukla

Vozač „juga“ kaže da se mahinalno okrenuo i video kako autobus ruši sve pred sobom. 

- Shvatio sam da sam mu na putu i da će me udariti. Kada sam osetio udarac, pokušao sam da izađem kroz prozor i auto se samo zarotirao. Imao sam sreće, pogotovo što se u gepeku nalazi plinska boca - rekao je vozač.