Dragoslav - Miša Ognjanović
Dejan Briza/Alo!
Dragoslav - Miša Ognjanović

Dejan Briza/Alo!

Dragoslav - Miša Ognjanović, Foto: Dejan Briza/Alo!

Poznat je po tome što je bio advokat Slobodana Miloševića, a zastupao je i njegovu udovicu Miru Marković.

U toku suđenja Miloševiću govorio je o tome sa kojim se problemima Slobodan susretao.

- Najveći problem za tih šest godina sam imao kada su se u Srbiji posle ubistva premijera Đinđića, pojavili natpisi kako je Milošević ubio Stambolića. Ja sam prijatelj Veljka Stambolića, sina čika Ivice Stambolića pokojnog, kućni prijatelj, dugi niz godina. I tu sam imao zaista jedan ozbiljan problem koji je bio subjektivne prirode, moj lični i tako dalje. I Milošević je to primetio. I pitao me je šta je, o čemu se radi? Šta je tvoj problem? Pošto je bio vrlo otvoren čovek - govorio je Ognjanović u intervjuima.

Vodio je računa o ljudima koje je zastupao, pa je jednom prilikom Miloševiću pred suđenje u Hagu kupio novu kravatu.

Poznat je i po tome što je bio branilac Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona.

Poslednjih godina ponajviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike.

Poslednji slučaj u kom je Ognjanović učestvovao ticao se zastupanja porodice Bojović, u svojstvu oštećenih pred Specijalnim sudom u procesu protiv ubica Nikole Bojovića, Lukinog brata. Zastupao je i Lukinu majku kada je u Crnoj Gori privedena pa proterana zbog navodnog nadziranja kuće Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića.

U jednom trenutku on se bavio i politikom, a bio je i kandidat za poslanika SPS-a, a pre toga je bio zaposlen i u policiji.

Malo poznato iz njegovog života je to da je bio veliki kolekcionar skupocenih satova, a voleo je i parfeme.

Komentari (6)

Prefinjenost bez iznimke

29.07.2018 12:36

Pazljiv i prefinjen covek,istancanog ukusa.Samo sve savrseno je moralo biti.Zato je prethodnu zenu i najurio iz stana sa detetom.Jer je decak bolestan od autizma.Ostavio ih je bez ikakvih sredastava za zivot.

Persa

30.07.2018 16:00

@Prefinjenost bez iznimke - Kako vi to znate?Kako možete da pišete nešto sto nije istina i blatite čoveka koji je bio u svakom slučaju predan i brizljiv otac.Sram vas bili

jezivo

29.07.2018 16:03

Da li je moguce da govoreci nakon smrti o necijoj biografiji stavite da je voleo satove i parfeme!?

Сараџогла

29.07.2018 17:03

Најмоћнији?Где то пише или шта то значи? Да је НАЈБОЉИ па и да разумем? Питам : - Кога је то он спасио? Одговор: - Баш никога! ... Слобу?Није.Миру? Није. Читам да је волео парфеме! Зашто ја никада нисам користио парфеме а имам охохо деценија живота? Ваљад што сам се редовно купао.То ти кажем.Вода и сапун су ти закон.

Kornelija

30.07.2018 08:50

@Сараџогла - Pitam se kakav je to covek, koji je ozenio Sanju Papic? Bez namere da uvredim ubijenog coveka, samo se pitam? Nadam se da ce se ovo ubistvo brzo resiti, inace kao drzava i drustvo,odosmo u vraziju mater!

Цицка

29.07.2018 18:56

Pa sta sto je voleo skupocene detalje , novinari kao da imaju nesto protiv njega, ubili su coveka , otkrivajte vi novinari ko je ili ko bi mogao biti a ne da pisete svasta i lozite budale i objavljujete od psihopata komentare .