ljig
privatna arhiva
ljig

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

U Ljigu je danas proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji te opštine, a obilne padavine pričinile su materijalnu štetu na poljoprivrednom zemljištu, usevima, lokalnim i regionalnim putevima, mostovima i pomoćnim objektima u okolnim selima, kaže predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević i navodi da stanovništvo nije ugroženo.

On je za Tanjug rekao da je pokrenuto i nekoliko klizišta, ali da je, za sada, situacija pod kontrolom, da su u prekidu bili određeni putni pravci, da je sada neprohodan samo put Dudovica - Latković - Ljig, te da se rano jutros oko dva sata izlila reka Ljig duž auto-puta Miloš Veliki gde i sada ima vode.

-Imamo nekoliko oštećenih mostova, ali uspeli smo da izbegnemo veliku štetu, jer smo u prethodne dve godine velika sredstva dobili od države za regulaciju korita reka gde je uloženo dva miliona evra i to je dalo rezutata, rekla je Lazarević.

Preporučujemo još:

Naveo je da su se velike količine padavine u Čačku i Gornjem Milanovcu slile do Ljiga, a da je trentuno istoimena reka u opadanju.

Lazarević kaže da su se jutros u opštini Ljig izlile reke Ljig i Kačer koje su napravile štetu na poljoprivrednom zemljištu i na usevima.

-Voda je prodrla u nekoliko pomoćnih objekata u nekoliko sela, kuće i stanovništvo nisu ugroženi i nije bilo evakuacije građana, rekao je Lazarević i naveo da je u Ljigu redovno snabdevanje strujom i vodom.

Kiša je danas u Ljigu prestala da pada oko 11 sati.

Pročitajte i: