Nastradali dečak
Privatna arhiva Alo
 Nastradali dečak

Privatna arhiva Alo

Nastradali dečak, Foto: Privatna arhiva Alo

 - O slučaju ne smem da pričam. Tako mi je naređeno. Sud mi je naredio da ne smem da dajem nikakve izjave - bile su prve njegove reči nakon što smo mu se predstavili.

Muk je vladao juče u naselju SC Surčin, u kojem živi Vladimir. Ispred malene kuće igrao se dečak, ali nakon što je stigla novinarska ekipa, on se povukao unutra. Vrata nam je otvorio lično Vladimir. Lice mu je bilo ispijeno, pogled tužan i odsutan. Sa zebnjom u očima upitao nas je koga tražimo. Iz kuće nije izlazio, već se jednom rukom pridržavao za vrata, očekujući naše pitanje.

Kuća gde živi osumnjićeni

Nenad Vujanović

Kuća gde živi osumnjićeni, Foto: Nenad Vujanović

 - Molim vas, razumite me. Ne smem o slučaju ništa da pričam. Istraga je još u toku. Automobil se još veštači. Imajte razumevanja - rekao je Vladimir za naš list, a potom spuštajući pogled zatvorio ulazna vrata.

Njegove komšije su nam rekle da ga slabo poznaju.

 Mesto udesa

Dejan Briza Alo

Mesto udesa, Foto: Dejan Briza Alo

 - Znate, ovo je vojni centar i ovde smo se naselili devedesetih godina. Svi koji ovde živimo smo nekadašnja vojna lica i tu smo privremeno smešteni. Znam sve u naselju jer delimo muke, ali tog Vladimira ne poznajem, a i prezime mi nije poznato. Svi mi ovde se družimo i oslanjamo jedni na druge, tako da ni ostale komšije ni ja ne znamo odakle on ovde - rekao je jedan od komšija.

Vladimira je u četvrtak sud u Valjevu pustio da se brani sa slobode nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedan mališan nastradao, a dve njegove drugarice su povređene.

„Pokušao sam da izbegnem decu“

Kako saznajemo, Vladimir je na saslušanju rekao da je sa sinom išao po vodu u hotel ispred kojeg se dogodila nesreća. - Nakon što sam došao do krivine odakle se vidi hotel, pokušao sam da ukočim, ali kočnica je bila jako tvrda. Jednostavno, nije reagovala. Stisnuo sam jednom, još jednom, ali bila je kao kamen. Pokušao sam da skrenem u ivičnjak kako bih izbegao decu i mislim da sam prvo i udario u ivičnjak. Odmah sam istrčao da pomognem deci, ali mi nisu dali - rekao je Vladimir na saslušanju.

Na saslušanju kod sudije za prethodni postupak, dan ranije, Vladimir se pojavio sa dva advokata i iznoseći odbranu rekao je da mu se nešto dogodilo sa automobilom, odnosno da su mu „kočnice otkazale“. Međutim, dan ranije završen je vanredni tehnički pregled „tojote“ na kojem je ustanovljeno da su kočnice bile ispravne.

Po okončanju saslušanja, tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor, ali sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu to nije prihvatio i Vladimir je pušten da se brani sa slobode, s tim da mu je zabranjeno da napušta prebivalište.

Komentari (10)

gorgonzola

16.06.2018 12:44

Čudo da ga ni komšije ne znaju, ni ko je ni otkud se tu stvorio. Šta radi taj čovek, čime se bavi, još jedno čudo gde nema nijedan info sem" tužnog "lica i" ispijenog pogleda "? I na kraju jel u pritvoru ili nije?

eeeeee

16.06.2018 15:59

@gorgonzola - pa nije u pritvoru, nego su ga Sklonili..... Fin neki covek....

zar

17.06.2018 08:12

@gorgonzola - Sve sto ste napisali je potpuno tacno. Nikakve, bas nikakve informacije, ni slika o ovom coveku koji je ubio decaka. Samo me interesuje ciji botovi su dali ovoliko minuseva na Vas komentar? Zar to nije simptomaticno, cudno?

Ujka Zitko PFK

16.06.2018 14:49

Situacija se u Srbiji zaostrava iz dana u dan...

VladimirR

16.06.2018 15:51

Mora da je ugasio auto u vožnji i izgubio servo te mu je kočnica bila tvrda?

MTV

16.06.2018 19:09

Lose se oseca.Nebila ja na mestu roditelja ubijenog decaka,tako bi presudila ,da se vise ne bi nikako osecao.Nestao bi.

tuga

16.06.2018 21:33

Pa i da je otkazala kočnica,a nije,logično bi bilo da smota levo desno ne da ide pravo na decu..sudiju koja ga je prvo pustila na slobodu bi trebalo poslati na vanredni sistematski i proveriti da li je normalna,onda suspendovati i zabraniti da se bavi pravdom,a onda kazniti.

Jelena

17.06.2018 07:11

Ljudi,sta vam je,gde ce vam dusa?Neosudjujte nikog,ko zna sta se desilo,nedaj Boze nikom ni da izgubi dete ni njemu to sto se desilo.Tuga velika

Deda

17.06.2018 07:57

Ova vest nije uznemiravanje javnosti !

Milapanos

17.06.2018 10:57

Kad ti "otkazu" kocnice Povuces RUCNU. POVUCETE RUCNU KOCNICU, ako nije vozio brzo kako tvrdi i ako je vise puta pritiskao kocnicu koja je "bila tvrda", pa je i usmeravao auto prema ivicnjaku, jasno pokazuje da je dovoljno sekundi pokusavao da koci, pa da je sve to istina nesvesnobi se vatao i za rucnu kocnicu, sto ne stavlja u opasnost osobe u vozilu. Ali ocigledno LAZE. Pa tako u zatvor i nije mi ga zao uopste.