Vladimir Rebić
Printskrin
Vladimir Rebić

Printskrin

Vladimir Rebić, Foto: Printskrin

- Ovaj slučaj je policijski rešen. Naravno, policijski službenici su uzeli izjave od oštećenog Dragiše Simića i od Ljubinke Stević koja je načinila ovo delo. U tom smislu, nadležni tužilac je kvalifikovao krivično delo koje se goni po privatnoj tužbi. Da li će Dragiša Simić nju tužiti ili ne, to je njihova stvar - počeo je Rebić.

- A, što se tiče njenog postupanja koje je izazvalo uznemirenje građana, s obzirom na to da je to oštećenje učinjeno na javnom mestu, protiv nje su podnete dve prekršajne prijave, zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru. Od oba učesnika je oduzeto oružje kako ne bi došlo do eskalacije potencijalnog sukoba. Njoj je izrečena mera zabrane prilaska oštećenom, strankama je onemogućena buduća komunikacija i pristup. Druga prekršajna prijava se odnosi na Zakon o prebivalištu i boravištu, nešto oko lične karte - otkrio je Vladimir.

Da li prisluškivanje podleže pod nekakvu odgovornost? - upitala ga je voditeljka.

- To je stvar na tužiocu, da li će proceniti. Koliko znam nije procenio. Video sam iz njene izjave da mu je to podmetnula, ali može svako svašta da kaže, dok nemate materijalni dokaz da se desilo - kazao je Rebić.

- Protiv Dragiše Simića već se vodi proces, ali je do odluke suda vraćen na svoje radno mesto, što se tiče policije? - upitala ga je voditeljka.

- Koliko znam postoje dva krivična postupka protiv njega - rekao je Rebić.

- Ni zbog jednog od tih slučajeva nije udaljavan iz MUP-a. On je, nakon smene u saobraćajnoj policiji premešten na drugo radno mesto, u okviru direkcije, gde ima čin pukovnika, i on te poslove obavlja kako ih obavlja. Mi čekamo odluku suda i u okviru odluke ćemo preduzimati mere - zaključio je Rebić.

Pročitajte još:

Komentari (2)

Nada

20.09.2020 17:30

A sta je sa tolikim arsenalom oruzja ? Sigurno nema dozvolu za sve !

Vladeta

20.09.2020 17:55

Pa hoće li uznemireni građani dobiti kakvu odštetu? Glupo bi bilo da Ljupka dobije kaznu, a uznemireni građani nikakvo obeštećenje! I razbijeno par stakala i migavaca nije uništen auto već oštećen!