POSLE DVA MESECA NA SLOBODI! Višestruki silovatelj "Pikaso" nožem napao kasirku u Novom Sadu, pa pobegao, opšta potera po gradu!

Dušan Murgaški (60), zvani Pikaso, višestruki silovatelj-povratnik, danas je u Centru za rehabiltaciju Kliničkog centra Vojvodine napao u Novom Sadu napao nožem i povredio servirku M. C. (44), a zatim pobegao.

Policija
Policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Brzom intervencijom policije, Mugarški je uhapšen i odveden u pritvor.

Kako je nedavno obavestio javnost Igor Jurić, Murgaški je od 30. novembra bio ponovo na slobodi.

Prema tim informacijama, njemu su dokazana tri silovanja, a među kojima i devojčice od 14 godina.

Dušan Murgaški – Pikaso (59) iz Novog Sada, višestruko osuđen za silovanja, na slobodi je od 30. novembra 2018. godine, a iza sebe ima tri dokazana silovanja, između ostalog i devojčice od 14 godina.

Dušan Murgaški
Dušan Murgaški, Foto: screenshoot/Youtube

Više puta osuđivan za silovanje

Zbog ovih dela odležao je dva puta po deset godina, sa manje od mesec dana na slobodi između dve robije. Policija je ranije saopštila da je Murgaški osuđivan i za druga dela.

Policija je inače 1. decembra 2008. godine, nakon višednevne potrage uhapsila Pikasa, osumnjičenog da je 22. novembra 2008. godine ušao u stan sredovečne Novosađanke i silovao je. To se dogodilo samo mesec dana nakon što je manijak odležao prvu 10-godišnju kaznu za silovanje.

Prethodno, prva Pikasova žrtva bila je spremačica u jednoj novosadskoj školi.

Silovao devojčicu u školi

On je žrtvu presreo je u dvorištu, odvukao je u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen. Tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Svega tri meseca kasnije, Murgaški je ponovio silovanje. Polovinom oktobra 1998, tragajući za sledećom žrtvom, ušao u jednu novosadsku školu. U školskom hodniku naleteo je na, tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet, gde ju je silovao.

Povezane vesti

 • Korisnik: Zlatko
  11/02/2019 - 11:38
  Jeste dozivotna, pa da ga hranimo i oblacimo ceo zivot. Vratite vi smrtnu kaznu za takve!!!!!!!!!!!!!11
 • Korisnik: Lion
  11/02/2019 - 00:48
  Nesto nije u redu sa provernim slovima
 • Korisnik: ki
  10/02/2019 - 20:27
  Dozivotna!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi