Iva M.
Facebook
Iva M.

Facebook

Iva M., Foto: Facebook

Iva Mamutović (19) iz Kočana kod Doljevca nastradala je u subotu uveče u Čarnojevićevoj ulici u Nišu, dok je na ravnom krovu snimala zalazak sunca!

Pročitajte još:

Tragedija se dogodila 6. aprila, oko 19 sati, kada se nesrećna devojka sunovratila s krova zgrade, dok je išla unazad, tražeći pogodniji ugao za snimanje, pa došla do ivice krova odakle se strmoglavila u ambis.

Komšija koji živi preko puta zgrade s koje je devojka pala kaže da je čuo snažan vrisak i zapomaganje: „U pomoć, u pomoć!“, a potom povike: „Iva, Iva!“.

Telefon otkrio kobni pad

Kraj tela nesrećne dojke pronađen je telefon kojim je snimala video-klip. Kako navodi izvor blizak istrazi, pregledom telefona potvrđena je priča mladića, koji su bili s Ivom na krovu. Poslednji snimci pokazuju kako se kretala i menjala položaj u nameri da nađe najbolji kadar.

- Kad sam izašao na ulicu, pored zgrade sam video devojku u lokvi krvi. Dva dečaka su stajala kraj nje i hvatala se za glavu. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, ali je lekar mogao samo da konstatuje smrt. Odmah potom, došla je i policija... - kaže komšija, koji je bio na mestu nesreće. 

Prema prvim saznanjima, veruje se da je reč o nesrećnom slučaju. Obavljen je uviđaj na licu mesta i trenutno nema sumnjivih tragova, koji bi ukazivali da je reč o zločinu. Dežurni tužilac je saslušao očevice, koji su izjavili da je devojka nastradala dok je snimala video-klip. S njom su na ravnom krovu stambene zgrade bila dva mladića. Oni su objasnili da je devojka išla unazad, tražeći pogodniji ugao za snimanje, pa je tako došla do ivice, odakle se strmoglavila u ambis - potvrdio je Borislav Radonjić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Iva Mamutović

Alo!

Iva Mamutović, Foto: Alo!

O Ivi se trenutno malo zna. U njenom rodnom selu Kočane kod Doljevca naišli smo na barijeru, jer niko od članova porodice i komšija nije želeo da priča. Majka nastradale devojke je otišla u Niš, a brat nije želeo da razgovara s brojnim novinarima, koji su okupirali njihovu kuću. Komšije su solidarno izbegavale da pričaju o devojci.

- Zna se samo da je Iva bila dete razvedenih roditelja. Otac joj je na privremenom radu u inostranstvu. Bila je vesela i bezbrižna, puna života. Tragedija je za sve nas neprijatno iznenađenje - kratko nam je rekao komšija.

mesto nesreće, Iva Mamutović

Alo!

mesto nesreće, Iva Mamutović, Foto: Alo!

Istovremeno, u Nišu smo saznali da je Iva često boravila na krovu zgrade s koje se strmoglavila. Nezvanično se navodi da je jedan od njenih drugova stanovao baš u toj zgradi, pa je dovodio društvo da posmatraju zalazak sunca s ravnog krova. 

- Tamo je Iva verovatno dobila ideju da snimi video-klip pri zalasku sunca. Međutim, previdela je da po ivici terase ima parapet, zidna ograda na rubu krova visoka tridesetak centimetara. Idući unazad, spotakla se o tu ogradu i pala preko ivice krova. Pre nego što su dvojica drugova mogla da pritrče i da joj pomognu poletela je unazad, pala na pločniku i na mestu ostala mrtva. Drugovi su uzviknuli za njom: „Iva, Iva!“, a potom strčali na ulicu gde su zatekli njeno telo.
Tužilac je posle uviđaja dao nalog za obdukciju i više detalja o ovoj tragediji očekuje se kada stignu nalazi s Instituta za sudsku medicine.