Sevojno
Alo!/Ilustracija
Sevojno

Alo!/Ilustracija

Sevojno, Foto: Alo!/Ilustracija

 

Vesna Đ. je „golfom“ naletela na oca Zdravka Rakića na rođendan svoje mlađe ćerke. Starija ćerka joj je ranije podlegla karcinomu, stric joj je umro, a ujak je pregažen.

Nezapamćena tragedija u Sevojnu! Vesna Đ. (41) svojim „golfom“ je pregazila oca Zdravka Rakića (68) dok je izlazio iz vodovodnog šahta u Sokoloskoj ulici, koji se nalazi svega nekoliko metara od njihove porodične kuće! Da nesreća bude veća, sve se dogodilo na rođendan Vesnine mlađe ćerkice.

Pročitajte još:

Porodična tragedija je potresla celo Sevojno, koje ima samo reči hvale za tu predivnu porodicu, ali komšije navode da ih prati neka nesreća.

- Zdravkov brat blizanac Boško je nedavno umro. Prošle subote su mu izdavali 40 dana. Vesna je imala veliku tragediju pre nekoliko godina, kad joj je ćerka (6) preminula od karcinoma na kičmenoj moždini. To je bila velika trauma za nju, a sada još i ovo, pogotovo što je sa ocem imala izuzetan odnos. Davno su imali još jednu tragediju, ne znam da li je Vesna tada bila i rođena. Njenog ujaka je sa svega 20 godina pregazio komšija - kažu komšije.

Preporučujemo još:

Nesvakidašnja nesreća se dogodila 19. marta, u momentu kada je Zdravko izlazio iz šahta. Odmah je prebačen u bolnicu, gde je operisan, ali je, nažalost, preminuo posle nekoliko sati. Nesreća se dogodila kada se Vesna svojim „golfom 5“ vraćala kući. Prethodno je odvezla muža na posao i krenula nazad zbog ćerkinog rođendana. Ulica u kojoj se nalazi vodovodni šaht je vrlo uska, a šaht se nalazi na nekoliko metara od kuće u kojoj žive.

- Zdravko je bio u šahtu i gledao je vodomer. Kada je čuo da nailazi automobil, odmah se podigao i počeo da izlazi. Međutim, na krivini iznad šahta nalazi se živa ograda, tako da vozač nije mogao odmah da vidi šaht. Vesna nije videla oca i udarila je u njega - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Kako „Alo!” saznaje, sve se dogodilo u deliću sekunde. Zdravko je pre nesreće bio u dvorištu i samo je rekao: „Sačekajte me minut, idem nešto da završim.”

- Najverovatnije je ušao dole da očita vodomer. Kada je izlazio, nije čuo zvuk automobila, a njegova ćerka, koja se sa glavnog puta uključivala u sporednu ulicu, nije mogla da ga vidi jer je tu mrtav ugao - kaže komšija porodice.

Sevojno

Alo!

Sevojno, Foto: Alo!

Komšija I. K. takođe ističe da ćerka nije mogla da vidi oca jer je skretanje pod uglom od 90 stepeni.

- Zdravko je sigurno samo glavu promolio iz otvora kada je ona skretala u uličicu. Vodovodni šaht je na samom početku uličice i sigurno je prednjim delom automobila zatvorila ugao i nije ga videla - kaže on.

Policija je odmah stigla na mesto nesreće i obavila uviđaj. Uzete su izjave od V. Đ. i njenih rođaka.

- Kakva kazna? Kakav zatvor? Njoj veća kazna od ove ne treba. Ona će celog života živeti sa tim. Ovo je splet nesrećnih okolnosti i ne treba joj dirati u rane - kazala je komšinica koju smo zatekli u blizini porodične kuće Rakića.

Ona kaže da je Zdravkova ćerka van sebe i da neprekidno plače.
- Gleda u jednu tačku, a zatim zajeca, zakuka i samo ponavlja: „Tata, nisam te videla!“ Njoj je sada najteže - kaže naša sagovornica.

Kako „Alo!” saznaje od izvora bliskog istrazi, protiv ćerke najverovatnije neće biti pokrenut krivični postupak jer je očigledno da se radi o nesrećnom slučaju.

Braća blizanci zajedno i na nebu

U komšiluku kažu da je Vesna pre nesreće odvezla muža na posao.

- Nesreća se dogodila pri njenom povratku kući. Vratila se jer joj je ćerki rođendan. Ceo komšiluk i svi koji ih poznaju su šokirani. Za porodicu Rakić i njihove potomke niko nije rekao nijednu ružnu reč. Braća blizanci Boško i Zdravko zajedno su se doselili i napravili kuće, a sad su zajedno na nebu. Pošteni i vredni ljudi, svima su pomagali i nikada se ni sa kim nisu svađali - navodi žena iz komšiluka.

 

 

Tagovi