Veljko Belivuk
Tanjug / Rade Prelić
Veljko Belivuk

Tanjug / Rade Prelić

Veljko Belivuk, Foto: Tanjug / Rade Prelić

Kako saznajemo, on je saslušan u ponedeljak uveče u Kotoru.

- Pozvan je na informativni razgovor zbog provere kod koga je došao, zbog čega i koliko planira da ostane, posle čega je pušten. Osim njega bezbednjaci su saslušali i njegov prijatelja Marka Miljkovića. Obojica su i dalje u Kotoru – preneli su mediji.
Veljko Belivuk je godinu dana i tri meseca proveo u neosnovanom pritvoru zbog optužbi da je 30. januaru 2017. u Ulici 27. marta u Beogradu učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića (34). Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio prvostepenu, oslobađajuću presudu Višeg suda iz maja 2018. i pravosnažno oslobodio Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića svih optužbi zbog nedostatka dokaza. Posle ovakve odluke suda, Velja Nevolja ima pravo da tuži državu zbog boravka u pritvoru, a ukoliko to bude učinio, mogao bi za 461 dan proveden u pritvoru Centralnog zatvora da dobije najmanje 23.050 evra, dok bi maksimalna novčana nadoknada mogla da iznosi 46.000 evra.
Belivuk je više puta osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu. 

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: