Velja Nevolja hapšenje
ATA Images
Velja Nevolja hapšenje

ATA Images

Velja Nevolja hapšenje, Foto: ATA Images

Saradnici Darka Eleza (40) i Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji su bliski i kavačkom klanu, po nalogu svojih vođa, kako „Alo!“ saznaje, nisu ubijali samo članove suparničkih bandi, već su za novac „skidali“ glave i ljudima koje ne poznaju i koji im ništa nisu skrivili, navodno nazivajući te zločine „poslovima iz dosade“!

Izvor našeg lista navodi da je grupa ovog kriminalnog dvojca ubijala članove suparničkog, škaljarskog klana isključivo u borbi za prevlast u podzemlju, dok su prolivanjem krvi onih koji nisu tražili svoje mesto u mafijaškoj bandi „punili svoje džepove“.

- Rat crnogorskih klanova traje godinama i njegov kraj se ne nazire. Mnogo je nerešenih ubistava, a iza većine, nema sumnje, stoje Elez, Belivuk i njihovi sledbenici, što će istraga policije uskoro i dokazati. Međutim, likvidacije ljudi koji ne pripadaju nijednoj kriminalnoj grupi oni, doslovno, doživljavaju kao „rekreativni sport“. Jedan od vođa im verovatno prosledi podatke o meti, nakon čega je oni prate i eliminišu, a naposletku budu debelo plaćeni - navodi izvor.

Darko Elez
Darko Elez, Foto: Prinskrin

Da u tvrdnjama našeg sagovornika ima istine potvrđuju i reči tužioca Dubravka Čampare, koji je na ročištu Darku Elezu pred sudom u Bosni i Hercegovini obelodanio šokantne izjave svedoka, koje je nazvao „ubicama“.

- Kada su u pitanju likvidacije, ubice su nedvosmisleno rekle: „Mi ubijamo ’škaljarce’ jer smo ’kavčani’, a u slobodno vreme ubijamo ljude po dogovoru“ - preneo je reči svedoka tužilac Čampara.

Ubrzo nakon njegovog obraćanja sudu, reč je dobio i Darko Elez, koji je tražio da bude premešten u Federalni deo Sarajeva jer se „plaši za svoju bezbednost“.

- To je interesantan zahtev, budući da je pre saznanja o svedočenju svojih saradnika tvrdio „da mu je sve napakovano“ - objasnio je naš sagovornik.

Obili sef na stadionu da uklone dokaze? Kako su mediji objavili, štek-bunker na stadionu Partizana, koji je policija u februaru pretresla i zapečatila posle hapšenja Veljka Belivuka, prošle nedelje je obijen. - Sumnja se da je to uradio neko od Veljinih saradnika kako bi uklonio dokaze koji će policiju odvesti do njega, Darka Eleza i ostalih članova njihove bande bliske kavačkom klanu - navodi naš izvor.

Kako je „Alo!“ već pisao, članovi škaljarskog klana besni su zbog sumnje da iza ubistva njihovog člana Lazara Vukićevića (31) stoji ekipa Veljka Belivuka, zbog čega su, sumnja se, spremni na osvetu ukoliko se ta informacija pokaže kao tačna. Međutim, posle svedočenja Elezovih i Veljinih sledbenika pred sudom u BiH, rat „škaljaraca“ i „kavčana“ mogao bi još više da se razbukti.

- „Škaljarci“ su još bešnji nakon saznanja da su svedoci u slučaju protiv Eleza na hladnokrvan način govorili o ubistvima njihovih članova - tvrdi naš izvor blizak ovom klanu.