Aleksandar Vučić
printscreen

Kako se sumnja, ove zločine počinili su Veljko Belivuk i pripadnici njegovog kriminalnog klana, a borba protiv organizovanog kriminala jedna je od ključnih tema sednice.

Borba protiv organizovanog kriminala

Vučić je naveo da postoji nova, mlađa grupa koja je želela da nastavi dalje sa delima Veljka Belivuka i poručio ima da će uskoro biti u zatvoru.

- Uništavali su dugo našu decu i sada mnogi žele da ih naslede i nastave sa njihovim delima. Država će im odgovoriti u skladu sa zakonom i pravdom. Dani na slobodi su im svima odbrojani - rekao je Vučić i zahvalio pripadnicima MUP-a.

- Mi smo kod pripadnika Belivukove grupe, uvezli određene sprave iz inostranstva i došli do podataka kakvima se nismo ni nadali. Oni su imali fotografije i obeležena lica ljudi iz bezbednosnih struktura koje su označili kao svoje neprijatelje - kaže Vučić.

Prisluškivanje Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potom je naveo podatke do kojih je policija došla, a tiče se prisluškivanja predsednika Srbije.

- 1572 poziva su bila prisluškivana, bez pravnog i policijskog osnova. To su bili transkripti razgovora predsednika Vučića koji su nošeni visokim funkcionerima policije - rekao je Vulin i naveo da su prisluškivani i članovi porodice predsednika, Andrej, Danilo i Anđelko Vučić.

Obraćanje Aleksandra Vulina

Alo.rs

Obraćanje Aleksandra Vulina, Foto: Alo.rs

Vulin navodi da je deo funkcionera MUP-a testiran na poligrafu i zaključio da ne sme nikada da se ponovi nekome ono što se dogodilo predsedniku Srbije.

Pod kodnim imenom "Otimač" izvedena je operacija policije kojom je razbijena grupa Veljka Belivuka, a potom su prikazane fotografije zločina za koje je ta grupa osunjičena.

- Dugo smo razmišljali da li da prikažemo ove fotografije - rekao je Vulin.

Sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar policije Aleksandar Vulin, ministar finansija Siniša Mali, ministar inostranih poslova Nikola Selaković, ministarka pravde Maja Popović direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalšataba Vojske Srbije Milan Mojsilović, državni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić.

Posle sednice, prema najavama između 20 i 21 sata, Vučić će se obratiti medijima.

Pročitajte i:

Komentari (8)

beba

06.03.2021 21:47

Gledali smo mnogo groznije slike

Ana

06.03.2021 22:02

Veoma uznemirujuce, predsednice hvala vam sto brinete o Srbiji, kriminal mora da stane.

Boris

06.03.2021 22:26

Zastrašujuća je činjenica da je neko sposban to da uradi

Goran

06.03.2021 22:30

Ove slike treba da vide svi ali svi bez premca koji planiraju da se bave kriminalom

TM

06.03.2021 22:31

Dokaza je sve vise i postoji vise razloga da kriminalci budu u zatvoru. Zastrasujuce.

žir

06.03.2021 22:42

Zašto uopšte pokazuje takve fotografije da se naslađuju u EU i okruženju, i da kažu Srbi kolači.

Nada

06.03.2021 22:55

AU gde i sa kakvim kriminalcima je zivelo ovo drustvo - malo je prikazano a sta je sve otkriveno mozda je bolje i da neznamo - valja dalje ziveti mirno. Svi oni koji su i koji ce biti pohapseni zelim da ne vide ni sunca ni meseca do kraja zivota

Ivana

07.03.2021 02:40

Ovo je zaista strašno da je Srbija u svim državnim organima gaji monstrume, da li je moguće da toliko ima kriminalaca u svim državnim strukturama, i ne mogu da verujem da Srbija postala Texas.