Saobraćajna nesreća
RINA
Saobraćajna nesreća

RINA

Saobraćajna nesreća, Foto: RINA

Milka i Aco Milošević nastradali su kad je autobus prešao u suprotnu traku i zakucao se u automobil kojim su se njih dvoje vraćali iz Čačka u Mojsninje

U saobraćajnoj nesreći koja se u subotu oko 19 sati dogodila na Ibarskoj magistrali u Mojsinju nadomak Čačka poginuli su majka i sin iz Mojsinja - Milka i Aco Milošević (37).

JOŠ JEDNA NESREĆA NA IBARSKOJ Oboren pešak u blizini Vidikovca, sumnja se na najgore! Crni dan u Srbiji!

Do udesa je došlo kada je autobus novopazarskih tablica, koji je išao iz pravca Kraljeva, prešao na suprotnu stranu dok je obilazio kombi i direktno se zakucao u automobil u kome su bili majka i sin.

Stravičan udarac

- Njih dvoje su se vraćali kući iz Čačka. Nastradali su na samo nekoliko stotina metara od svoje kuće. Praktično na kućnom pragu su izdahnuli - kaže komšija Miloševića i nastavlja:

- Začuo se stravičan udarac. Izleteo sam iz prodavnice i video autobus iz koga su, uz vrisku, izlazili putnici. Tek kasnije sam ispred autobusa video smrskan prednji deo auta u kome su bili Milka i Aco. On je davao znake života, a Milka je bila nepomična. Ubrzo su stigli ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci, ali je sve bilo uzalud.

LICE MU BILO PRILEPLJENO NA GREJAČE Tomislav izgoreo, sin ga zatekao kako leži preko grejalice! Tragedija kod Niša!

Komšija kaže da su majka i sin tog dana bili poslom u Čačku i samo ih je nekoliko stotina metara delilo od kuće, koja se nalazi preko puta crkve u Mojsinju.

- Ogorčeni smo zbog ovog udesa. Malo je nedostajalo da blokiramo Ibarsku magistralu u Mojsinju u znak protesta jer nam ovde non-stop ginu ljudi, ni krivi ni dužni. Aco je bio divan mladić, čestit, pošten, vredan, odličan auto-mehaničar. Znamo da ne pije i pažljivo vozi, ali badava kad magistralom pretiču na punoj liniji, jure kao da je ovo aerodromska pista, iako je ograničenje 50 na sat - priča meštanim Mojsinja.

Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Palili sveće

O tome koliko je sudar bio strahovit, svedoči i to što su vatrogasci morali da izvlače tela nastradalih iz olupine.

- Vatrogasci su izvukli mrtvu Milku, a njen Aco je bio živ. Hitno je prevezen u bolnicu, ali je preminuo - kaže izvor.

BIA I MUP OLUJNOM AKCIJOM POKOSILI BANDU IZ POŽEGE Ovo je lopov iz Vlade koji je reketirao srpske dobrotvore! Pohapšeni moćnici iz svih krajeva Srbije, direktori firmi! (FOTO)

Meštani su juče dolazili na mesto gde su njihove komšije nastradale i palili sveće.

- Često putujem sa pazarskim prevoznicima na relaciji Preljina-Beč, jer užički prevoznik, koji je sigurniji, obično napuni autobus dok stigne do Čačka. To kako Pazarci voze, znaju oni kojima srce više puta siđe u pete dok ne stignemo na odredište. Ibarskom magistralom na mnogim deonicama voze preko ograničenja, ali kada ih policija zaustavi, to rešavaju glatko, stavljajući im koji dinar ili evro u džep. I tako svi zajedno naše glave stavljaju u torbu - ispričala nam je Rada iz okoline Čačka, koja se često ovim prevoznikom, ali i drugima, vozi do Austrije.

Hitna pomoć

Alo!/Dejan Briza

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Dejan Briza

Crna tačka

Ginu zbog preticanja

Pre nepunih godinu dana, nedaleko od mesta gde su u subotu nastradali majka i sin, poginulo je četvoro mladih ljudi. Naime, vraćajući se iz druge smene, stradali su zaposleni iz preduzeća "Kamelija", koje je sustigao mladić pod dejstvom alkohola i bukvalno ih pregazio na magistrali.

KRVAVA POTERA Kavački klan spremio brutalnu osvetu za ubistvo Roganovića! Tragaju za ovim čovekom iz Srbije, rat do istrebljenja!

Na istom mestu pre pet godina nastradali su mladi Čačani, muž i žena, na motoru, kada su se vraćali sa moto-skupa u Vrnjačkoj Banji. Mladić, koji je upravljao motorom, u jednom trenutku se izdvojio iz grupe motociklista i krenuo u preticanje. Supružnici su ostali mrtvi na mestu.