Zoran Jeličić
Printscreen/RTS

 

Zoran Jeličić

Printscreen/RTS

Zoran Jeličić, Foto: Printscreen/RTS

Specijalni sud ponovo je odredio je pritvor optuženom pripadniku "valjevske grupe" Zoranu Jeličiću (40) jer je prošle sedmice prekršio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor), što se smatra bekstvom.

Njemu je odlukom krivičnog vanpretresnog veća suda kućni pritvor zamenjen pritvorom zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, precizirala je portparol suda Tatjana Tešić.

On se od marta nalazio u kućnom pritvoru sa nanogicom, u selu kraj Valjeva gde ima prijavljen boravak, a od pre par dana je opet u pritvoru.

Inače, prošlog ponedeljka u nastavku suđenja "valjevskoj grupi" on je teatralno pokušao da se navodno ubije u sudnici malim metalnim predmetom, posekavši se lakše po vratu.

Jeličić je prema pisanju nekih medija prošlog četvrtka pronađen krvav nasred kolovoza u selu Čučuge kod Valjeva, a neposredno posle toga je prevezen u bolnicu, ali nije otišao kući već ga je primetila policija i zadržala.

S obzirom na to da je imao eelktronsku narukvicu, a za izlazak iz kuće nije tražio odobrenje nadležnih, što je bio u obavezi da učini, on je prekršio meru kućnog pritvora, odnosno zabrane napuštanja stana.