Prikazivanje robe
Alo
Deljenje uputstva

Alo

Deljenje uputstva, Foto: Alo

 Forumaši se kriju iza legalizacije marihuane u medicinske svrhe i uglavnom razmenjuju iskustva s duvanjem - kako je najbolje smotati džoint i slično. Kada posetite taj forum i pročitate šta sve pišu, biće vam jasno da oni legalizaciju vide samo kao bolju mogućnost za uzgajanje, prodaju i konzumiranje marihuane.

Hvali se na sajtu

Alo

Hvali se na sajtu, Foto: Alo

 

Za razliku od pomenutog sajta, koji daje instrukcije za gajenje, „unavutri.com“ na satiričan način promoviše konzumiranje marihuane, dok „marijuanatravels.com“ obaveštava u kojim gradovima može da se kupi droga. Na tom sajtu pružaju se informacije o nabavci marihuane u Beogradu i Subotici. Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA prikupio je neophodne podatke o tim, kao i o sličnim sajtovima i profilima koji se bave promovisanjem marihuane i druge droge i prosledio ih policiji.

 Stevan Đokić

Dejan Briza Alo

Stevan Đokić, Foto: Dejan Briza Alo

Kako saznajemo, inspektori po prijavi DBA proveravaju da li se neki od tih sajtova i profila bave i prodajom droge.

Prva hapšenja u Vojvodini

U svetu se beleži enorman rast prodaje droge putem sajtova, zbog čega ne čudi što su se pojavili i kod nas. Stevan Đokić kaže da je do sada bilo slučajeva kupovine opreme za uzgajanje marihuane putem stranih sajtova.

- Prodaju narkotika i opreme za proizvodnju marihuane putem interneta naša policija i tužilaštvo rešavaju u saradnji sa inostranim policijama i tužilaštvima. Poteklih nekoliko godina policija i tužilaštva su zabeležili konkretne rezultate na terenu, uglavnom u Vojvodini - navodi Stevan Đokić.

 

Prikazivanje robe

Alo

Prikazivanje robe, Foto: Alo

Stevan Đokić, direktor Centra za bezbednost i istrage, za „Alo!“ objašnjava ko stoji iza pomenutih sajtova i čemu oni služe.

- Sajt „www.vutra.org“ okuplja Hrvate, Bosance, ali i Srbe. Tamo možete da dobijete sve potrebne savete kako da uzgajate marihuanu kod kuće. Na pomenutom sajtu postoje i mentori kojima možete posebno da se obratite za savete. Dosta tih mentora je iz Srbije. Na forumu se čak možete dogovoriti i o kupovini svih potrebnih pomagala za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima. Na tom javnom forumu možete da dobijete i savete i informacije kako da naručite seme marihuane iz inostranstva - objašnjava Stevan Đokić.

Kolekcija

Alo

Kolekcija, Foto: Alo

U Srbiji su, prema Đokićevim rečima, počela hapšenja onih koji se sumnjiče da putem sajtova i foruma kupuju seme za marihuanu i prodaju drogu. 

- Neke osobe su uhapšene jer je kod njih pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, dok su pojedini privedeni zbog toga što im je pronađena određena količina marihuana - kaže Stevan Đokić na kraju razgovora.

 

Komentari (2)

DUX

02.04.2018 06:41

Slazem se kada bi to bilo istina. Istina se krije na drugim mestima, reklamiranje DBA koju finansira mason iz CH je providno vise. Pustite posao profesionalcima, manite se tog vaseg udruzenja gradjana. Sta bi rekli kada bi vas neko proveravao zasto prodajete "znacke" i lazno se predstavljate?

Никола

04.04.2018 08:10

Svaka cast centru DBA. Samo napred momci!