Grom, Pavle Ijazović dečak, Pančevo,
Masanori Jošida/Alo
Grom, Pavle Ijazović dečak, Pančevo,

Masanori Jošida/Alo

Grom, Pavle Ijazović dečak, Pančevo,, Foto: Masanori Jošida/Alo

 


*Kada je majka izašla iz kuće i krenula ka sinu, video se samo jak blesak

*Jak elektricitet je pogodio dečaka u nogu, a preminuo je nekoliko minuta kasnije

 *Crna nedelja u Pančevu

Posle tragedije u Omoljici, kada se Helena Todorović (4) udavila u bazenu gotovo pred očima svojih roditelja i dede, koji su sedeli i ćaskali u dvorištu porodične kuće, nekoliko sati kasnije nevreme je odnelo drugu žrtvu. Pavle Ijazović (7) iz naselja Skrobara kod Pančeva poginuo je od udara groma gotovo na pragu kuće u kojoj je živeo s braćom i sestrama! Kako saznajemo, dečaka je grom udario u nogu, a preminuo je nekoliko minuta kasnije od zadobijenih povreda.

Nevreme praćeno olujom, kišom i gromovima koje je u nedelju uveče pogodilo pančevačku opštinu odnelo i prvu žrtvu. Tragedija se dogodila u naselju Skrobara, na putu za Crepaju kod ciglane, gde se i nalazi porodična kuća nesrećnog dečaka. Prema rečima članova porodice, dečak je stajao pored kapije ciglane kada je u njega udario grom.

Grom, Pavle Ijazović dečak, Pančevo,

Masanori Jošida/Alo

Grom, Pavle Ijazović dečak, Pančevo,, Foto: Masanori Jošida/Alo

 

- U porodici ima još troje dece. Svi su bili napolju dok se spremalo nevreme. Kada je čula jaku grmljavinu i udare gromova, dečakova majka je počela da sklanja decu u kuću. Pavle je ostao pored kapije ciglane kada je ona zgrabila ostalu decu i uvukla ih u kuću. Kada je ponovo izašla i krenula ka Pavlu, video se samo jak blesak i dečak je pao. Grom ga je udario dok je išla ka njemu - kažu u porodici dečaka..

Pavle je još neko vreme davao znake života, ali mu nažalost nije bilo spasa.

- Grom ga je udario direktno u nogu i samo se bez svesti srušio pored kapije. Davao je znake života, disao je, ali je ubrzo preminuo. Dotrčali su i radnici iz ciglane da mu pomognu. Pošli su da ga voze u Hitnu pomoć, ali je ispostavilo da je već izdahnuo - kaže naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Reporter „Alo!“ zatekao je juče okupljene rođake ispred porodične kuće Ijazovića, ali oni nisu želeli da govore za medije.

Lekari su dali sve od sebe da spasu dečaka, međutim, nije mu bilo spasa. Telo malog Pavla preneto je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

- Ne poznajem dečaka, samo smo čuli za tragediju. Oni žive u kući izdvojenoj od naselja, uz glavni drum do Crepaje. Okolo nema kuća. Strašno je što se tako nešto dogodilo. Ne mogu ni da zamislim kako je porodici. Ovde je sinoć bilo gadno nevreme, čula se jaka grmljavina, sevalo je, svi smo pobegli u kuće - kaže jedna od meštanki Skrobare. 

Stric našao Helenino telo i pao u nesvest

Devojčica Helena Todorović (4) udavila se u bazenu u dvorištu porodične kuće, na svega nekoliko metara od roditelja. Kako smo saznali od komšija, tragedija se dogodila kada se devojčica nagla iznad bazena da napuni pištolj na vodu! Devojčicin deda Milosav rekao je za medije „da su se stariji zapričali“ u trenutku nesreće.

- Ona je izlazila iz bazena do obližnje česme da napuni pištolj na vodu. Mi smo se zapričali i sećam se samo da smo u jednom trenu primetili da je nema. Mnogo smo vremena izgubili tražeći je. Moj sin je prišao da prekrije bazen ceradom i ugledao telo - rekao je deda, dok očevici navode da se stric onesvestio od šoka.