Ubijeni Sava Gačanin
Privatna arhiva
Ovde je nađen mrtav Savo Gačanin

foto: Printskrin

Ovde je nađen mrtav Savo Gačanin, Foto: foto: Printskrin

Pripadnici policije uhapsili su V.B. (31) iz Prijepolja zbog sumnje da je pre deset meseci ubio Savu Gačanina (64) vlasnika pogrebne firme "Konkordija" iz Užica i radnika ovog preduzeća M.Č. (32) koji je osumnjičen da je prikrivao zločin. Kako "Alo!" saznaje, M.Č. je čak i prevozio pogrebnim vozilom telo ubijenog gazde na dan sahrane.

Stravičan zločin dogodio se 13. januara kasno uveče. Osumnjičeni je tada došao kod Save i u predelu njegove glave ispalio dva malomalibarska hica. Njegovo telo zatim je zatvorio u hladnjaču. Najpre se mislilo da se Sava slučajno zatvorio u hladnjaču, ali su tokom obdukcije otkrivene dve male ulazne rane u uvu i potiljku.

Zajedno pripremali ubistvo!

Užička policija saopštila je da je M.Č. znao da V.B. planira da ubije Savu Gačanina.

- Znao je da je V.B. nabavio pištolj kojim je planirao izvršenje krivičnog dela. On je zajedno sa V.B. prisustvovao probi vatrenog oružja, navela je policija.

- Od tada je trajala istraga i saslušano je na desetine ljudi. Tražili smo motiv ovog ubistva, proveravali smo da li je i koliko novca uzeto od ubijenog. Sa njegove ruke nije skinut skupoceni sat ali mu je odneta torbica u kojoj je najverovatnije bila veća suma novca, kaže za "Alo!" izvor iz istrage i dodaje da je glavnoosumnjičeni za ovo ubistvo V.B. uhapšen na teritoriji opštine Raška.

V.B. je rodom iz Prijepolja ali je godinama živeo u blizu Savine kuće. Jedno vreme je radio kao takstista a povremno je išao i u Crnu Goru gde je radio. M.Č. je radio kod Save koji ga je zaposlio nekoliko meseci pre nego što je ubijen.

- Čini mi se da je upravo on vozio Savino telo do groblja, ako se dobro sećam upravo je on bio za volanom pogrebnog vozila. Kakav je to monstrum koji prikriva ubicu a sutra telo ubijenog vozi do groblja? Nadam se da će policija uspeti da otkrije da li je on učestvovao i u izvršenju ubistva, kaže za "Alo!" komšinica ubijenog Save.

Pročitajte još:

 

Ona dodaje da je Sava hvalio M.Č. i da je bio zadovoljan njegovim radom i zalaganjem.

-U "Konkordiji" je radio još dva meseca nakon ubistva, kaže komšinica ubijenog Save koja kaže da je poznavala i V.B. jer je živeo u susednom naselju.

Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati i u tom roku biće privedeni tužiocu.

- Mnoge stvari su postale jasnije i ostalo je još nekoliko detalja koje ćemo pokušati da razjasnimo tokom saslušanja. Policija je pratila kretanje i ponašanje osumnjičenih. Deset meseci je trajala istraga i na kraju se sve isplatilo, kaže naš izvor.

 

V.B. je nekoliko meseci pre nego je izvršio ubistvo, od Save Gačanina kupio automobil i prema dogovoru isplaćivao ga je u ratama. Na dan ubistva trebalo je Savi da donese mesečni iznos. Upravo je ovaj detalj mnogo pomogao tokom istrage.

Prijatelji Save Gačanina kažu da su zadovoljni radom policije i da očekuju da će uhapšeni dobiti adekvatne zatvorske kazne.

- Ubili su nam prijatelja koji nam se uvek nalazio kada smo na muci, kada imamo probleme. Neka sada ispaštaju zbog toga, kaže jedan od užičkih privrednika.