Džamija Sibovc kod Podujeva
Alo!/B. A.
Hodža Bekir Nuredini

Alo!/B. A.

Hodža Bekir Nuredini, Foto: Alo!/B. A.

- Devojčica je rekla da ju je hodža Nuredini prvi put seksualno zlostavljao kada je imala šesnaest godina, ali da je dve godine iz straha ćutala o tome. Ona je želela da izučava veru i zato je upisala versku školu i nekoliko nedelja išla na predavanja. Tada je, kako ona tvrdi, hodža počeo seksualno da je zlostavlja u prostorijama džamije - kaže za „Alo!” izvor iz Podujeva, koji je blizak istrazi.

Kosovska policija je otvorila istragu, u koju se uključilo i nadležno tužilaštvo.

- U okviru naše nadležnosti preduzeli smo sve potrebne korake. Uzeli smo izjave od strana u postupku i u saradnji sa tužilaštvom procesuirali slučaj. Predmet je prosleđen tužilaštvu u Prištini - navode u policiji u Podujevu.

Meštani zaprepašteni!

U selu Sibovac u Podujevu, gde hodža Nuredini obavlja versku službu 25 godina, kažu da su zaprepašćeni i da od Islamske zajednice Kosova i Metohije i policije traže da ispitaju slučaj.

V. I., devojčicina majka, kaže da se njena ćerka godinama loše oseća zbog, kako navodi, užasa koje joj je hodža Nuredini radio.

- Hodža je upropastio moju ćerku, koja je dve godine krila od nas užas kroz koji je prošla. On mora da odgovara, idemo do kraja, nećemo odustati. Trebalo je da moju ćerku uči veri, a on ju je seksualno zlostavljao - kaže ona.

S druge strane, hodža Bekir Nuredini odbacuje optužbe i kaže da poznaje devojku, ali da se nikada prema njoj, ili prema drugoj deci, nije neprimereno ponašao. Nuredini kaže da mu je pretila devojčicina porodica i da se ne oseća bezbedno.

Džamija Sibovc kod Podujeva

Alo!/B. A.

Džamija Sibovc kod Podujeva, Foto: Alo!/B. A.

- Sreo sam se sa članovima njene porodice i oni su mi rekli da imaju metak za mene. Neka me ubiju, ali ja to dete pipnuo nisam. Dve i po decenije sam versko lice, ljudi me poznaju i svi znaju kakav sam čovek. Teško mi padaju ovakve optužbe - rekao je hodža Nuredini. 

Islamska zajednica Kosova zakazala je sednicu Veća na kojoj će, između ostalog, biti reči i o hodži Bekiru Nurediniju, koji je optužen da je seksualno zlostavljao učenicu kojoj je predavao veronauku. U toj zajednici kažu da su duboko uznemireni zbog informacije da je njihov službenik optužen da je počinio to delo.

- Dobili smo tu informaciju i o svemu će biti reči na Veću. Uznemireni smo, teška je to optužba. Donećemo odluku kada budemo imali sve informacije i kada čujemo reč nadležnih institucija koje vode istragu. Nikada do sada nije bilo zamerki na rad kolege Nuredinija - kažu u Islamskoj zajednici Kosova.