Autobuska stanica
Google maps
Autobuska stanica

Google maps

Autobuska stanica, Foto: Google maps

* Prestonička policija od početka avgusta do kraja oktobra podnela 22 krivične prijave

* Najčešće se kradu novčanici i torbe sa ličnim stvarima, uglavnom zbog nepažnje vlasnika

* Osim na dolaznim i odlaznim peronima BAS, džeparoši "ordiniraju" i po gradskom prevozu, u podzemnim prolazima kod Ušća i Zelenog venca

Žureći da stignu i na vreme se ukrcaju u autobus na glavnoj Beogradskoj autobuskoj stanici, putnici često ne paze na lične stvari i kofere. Ali, ima i onih koji "paze", te koriste gužvu, kradu novčanike i lična dokumenta, pa je tako prestonička policija od početka avgusta do kraja oktobra podnela 22 krivične prijave za dela protiv imovine koja su se dogodila na peronima BAS.

Bez novčanika u Beogradu svakog dana ostane 14 osoba, U OVIM DELOVIMA GRADA STE NAJUGROŽENIJI

AUTOR: RTS/D.S. DATUM I VREME: 03.11.2018. 14:06 Kako bi pronašli svoje lične stvari, studenti često koriste društvene mreže. Međutim, iz policije apeluju da je za pronalazak značajna svaka prijava krivičnog dela nadležnim institucijama. Beograd, Foto: Shutterstock Bez novčanika svakog dana u Beogradu ostane oko 14 građana.

 

Kako kažu iz MUP, najčešće se kradu novčanici i torbe sa ličnim stvarima, uglavnom zbog nepažnje vlasnika.

- Najveći broj ovih krivičnih dela izvršen je zbog nemarnosti oštećenih, koja su svoje lične stvari ostavljala bez nadzora ili zaboravljala, što su izvršioci krivičnih dela koristili i prisvajali - objašnjavaju iz MUP-a.

Dokle ide drskost onih koji ne prezaju od zakona, svedoči primer našeg sugrađanina B. I. (70), koji je nedavno zamalo bio žrtva lopova na jednom od perona.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Nekoliko minuta pred polazak autobusa, sa kondukterom sam ubacio kofer u gepek autobusa, a ručnu torbu sam na nekoliko sekundi spustio pored desne noge - priča B. I.

- Torba je nestala u trenu oka, a samo zahvaljujući očevicu, saznao sam da ju je ukrao čovek koji je na izlaznoj rampi ušao na prednja vrata drugog autobusa.

 

Usledila je prava filmska potera. Zahvaljujući pribranoj reakciji našeg sagovornika i detaljnom opisu lopova i torbe, policija je zaustavila autobus na naplatnoj rampi u Šimanovcima. Izvukli su razbojnika iz vozila, a vlasniku vratili ukradene stvari. Navodno, razbojnik je rekao da ne zna o čemu je reč. Osim živaca, ova jurnjava je našeg sugrađanina koštala i 5.000 dinara, koliko je platio taksi do rampe u Šimanovcima.

Osim na dolaznim i odlaznim peronima BAS, džeparoši "ordiniraju" i po gradskom prevozu, u podzemnim prolazima kod Ušća i Zelenog venca. Takođe, grupe lopova koriste gužvu u velikim tržnim centrima i pustoše novčanike i torbe.

BONUS VIDEO: Gori auto na Pančevačkom Putu

 

Komentari (1)

Laki

15.11.2019 15:43

Godinama ista ekipa ordinira na Autobuskoj stanici, na dolaznim peronima kod parka i policija se pravi luda ,cak su lopovi pretili i vozacima koji su upozoravali putnike, sada ih je manje na novim dolaznim peronima inace godinama putujem i skoro ih sve poznajem iz vidjenja,policija ne radi svij posao