Mučena i ubijena: Olga Lovrić
RAS Uroš Arsić, Rajko Ristić
Olga Lovrić

privatna arhiva

Olga Lovrić, Foto: privatna arhiva

Dvadesetak najbližih prijatelja i rođaka Olge Lovrić u subotu je obeležilo prvu godišnjicu njene smrti, a njen grob tada su prvi put posetili i sinovi M. L. (4), A. L. (10) i O. L. (12).

Od kobnog 5. jula 2017. godine baka Ljiljana Antić je njihov jedini zaštitnik, jer su u razmaku od nekoliko sati ostali bez oba roditelja.

- Deca su dobro, dvojica su sad završila sa školom, najmlađi ide u vrtić, ali određene posledice ostaju – ispričala je nedavno za Ljiljana Antić, koja danonoćno čuva sinove ćerke jedinice, koju je na najsuroviji način izgubila.

Ljiljana Antić, majka Olge Lovrić, danas je konačno dobila starateljstvo nad Olginim i Milanovim maloletnim sinovima.

"Nju je vest o starateljstvu veoma obradovala. Sa njima je od njihovog rođenja. Iako nisu živeli zajedn, bili su bliski i nije mogla da ih ostavi. Rekla je da će se boriti za njih dokle god bude imala snage jer je Olga njena jedinica. Kada je konačno postala zakonski staratelj dečaka , osetial je veliko olakšanje, ali tuga za ćerkom je ostala", rekao je prijatelj porodice. 

Ona je tada rekla da se tek sada, nakon godinu dana, vidi ko je uz Olgu i decu bio iz interesa, a ko sa iskrenim namerama.

Beograđanka Olga Lovrić je deset godina proživljavala pravu torturu od supruga Milana Lovrića, koji ju je na kraju i ubio, a potom presudio i sebi skokom pod voz. Ovaj tragičan kraj razotkrio je čitav niz nemilih događaja koji su pratili njihov zajednički život, ali i Olgin pokušaj da pobegne od muža nasilnika.

Već posle šest meseci braka, u koji su stupili 2007, on je počeo da je psihički i fizički maltretira, a tek kada je od povreda završila u Urgentnom centru, prvi put su zavedeni u Centru za socijalni rad. Međutim, on se na tome nije zaustavio, već je pretukao i njihovog najstarijeg sina, zbog čega je osuđen na dve godine robije i pušten u aprilu 2017, zbog primerenog vladanja.

Od tada, Olga je čak sedam puta podnela policiji prijavu protiv njega, ali je on uprkos zabrani prilaska dolazio na vrata njihovog stana i pretio im. Međutim, pored brojnih poziva upomoć, molbi koje je upućivala nadležnim službama i ministarstvima, Milan je 5. jula prošle godine krvnički ubio Olgu udarcima kamenom u glavu.

Olgina majka Ljiljana ranije je istakla i da se u pozadini svih ovih događaja koji su zadesili ovu porodicu nalazi auto-škola. Prema njenim rečima, Milan je prvo imao svoju auto-školu, za koju je 2014. godine utvrđeno da mora da plati poreski dug od 100.000 evra.

- To je njega potpuno rasturilo i tada postaje nepodnošljiv. Moja Olga otvara novu auto-školu, sama kupuje vozila i počinje da radi u njoj, ali on nastavlja da ih maltretira. To je trajalo do juna naredne godine, kada je krvnički pretukao najstarijeg sina zbog četvorke iz engleskog, a zatim otišao u zatvor - ispričala je prošle godine Ljiljana.