Jovana Milenković
Printscreen/facebook
Jovana Milenković

Printscreen/facebook

Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

Jovana Milenković (25) iz Đunisa i Stefan Ilić (26) iz Parunovca od nedelje su zajedno zauvek, na nekom drugom svetu.

 

Pročitajte još:

 

U KC Kragujevac još uvek traje borba za njihovo dete, koje je na svet došlo 10. januara nešto posle osam sati, samo sat vremena nakon udesa u kome je novorođenče na licu mesta izgubilo oca, dan pre nego što će od posledica stravičnih povreda izgubiti i majku.

- Dogovorićemo se, prvo kod mene, pa kod tebe neka bude svadba - napisao je Stefan Ilić pre nekoliko meseci dobrom prijatelju na "Fejsbuku", otkrivajući pomalo kroz šalu svoje planove sa voljenom Jovanom.

I putari uz Milenkoviće

Put koji od regionalnog pravca Kruševac - Niš vodi ka kući Milenkovića bio je očišćen specijalnim vozilom koje su dopremili kruševački putari. Iz Đunisa su pristigle mnogobrojne komšije, prijatelji, ljudi iz MZ Đunis, kako bi pripomogli ožalošćenoj porodici, da očiste dvorište od snega i raščiste prilaze kući, gde se očekivalo nekoliko stotina ljudi.

Tužna povorka u subotu je ispratila Stefana, a dan kasnije Jovanu. Porodica Milenković je ekipi "Novosti" predočila da ne želi prisustvo novinara na sahrani i zamolila za privatnost. Oproštaj od mlade porodilje bio je težak i za one najtvrđeg srca.

- Nama ostaje samo da budemo jaki, da se suočimo sa onim što nas čeka, sada više nemamo kud - kaže, za "Novosti", čestiti Saša Milenković, Jovanin otac, koji je bio u kolima zajedno sa ćerkom i zetom i mlađom ćerkom Teodorom (20), koja se još uvek oporavlja od povreda i trauma u udesu na Čokotinom brdu.

I Jovana i Stefan bili su sličnih sudbina. Odrastali su, nakon razvoda njihovih roditelja, uz nesebičnu ljubav i požrtovavanje očeva. Bili su mezimci i baka i drugih bliskih rođaka. Omiljeni u svakom društvu, vedri i dragi prijatelji. Zaljubili su se na prvi pogled. Zavoleli su se pre godinu i po, i ta ljubav trebalo je da bude krunisana rođenjem sina.

Jovana Milenković

Printscreen/facebook

Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

- Stvarno smo Jovanu držali kao malo vode na dlanu, a i Stefan je bio fin, baš su bili par - priča Jovanina baka Nadežda. - Tog dana je krenula na pregled, odgovorna je bila.

 

- Ovaj događaj nešto je najnesrećnije što sam čuo u životu. Tuga do neba. Večna vam slava i mir. Neka vas anđeli čuvaju. Živećete večno u našim srcima. Porodicama i kumovima saučešće. Kako vas Bog spoji, neka vas i na onom svetu nikad ne rastavi - neke su od brojnih poruka tuge koje se već peti dan ostavljaju na društvenim mrežama, gde ljudi, znani i neznani, ostavljaju reči podrške i nude pomoć neutešnim porodicama i bebi Vuku.

Srbija nastavlja da se moli za malog Vuka...