Policija
Alo!/Z. Gligorijević
Policija

Alo!/Z. Gligorijević

Policija, Foto: Alo!/Z. Gligorijević

 

* Organizacija „Biblijsko spasenje“ vrbuje ljude u Beogradu i Pančevu

* Deli im letke sa uputstvima „kako da se spreme za smrt i odlazak na nebo“

* Pojedini sugrađani su u panici zvali policiju

Sekta „Biblijsko spasenje“, koja sugrađanima nudi pomoć „da spremni odu na nebo“, prijavljena je policiji u Pančevu i Beogradu zbog sumnje da svojim članovima pre ispraćaja u raj pokušava da otme svu imovinu! Pojedini sugrađani su u panici zvali policiju, navodeći da sumnjaju da se iza vrbovanja krije čak i poturanje smrtne presude, po principu „vaše je samo da umrete“!

Veliki broj letaka, u kojima piše: „Molim te, prihvati odmah besplatan poklon večnog života koji ti bog nudi da bi bio spreman za smrt“, osvanuo je juče u Pančevu i Beogradu.

sekta, letak

Alo

sekta, letak, Foto: Alo

 

Naš čitalac koji je dobio ovaj letak kaže da ta organizacija objašnjava „kako da odete na nebo“. Za sebe kažu da pripadaju izvornom hrišćanstvu i da im je cilj da spasu duše, krste sve ljude i spreme ih za smrt, tačnije za raj, jer niko ne zna kada će mu kucnuti poslednji čas!
U želji da čujemo o čemu se radi, pozvali smo ih telefonom, a izvesni Danijel nam je objasnio „da su oni samo hrišćani, čija je misija da ljude spreme za odlazak na nebo“.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Mi smo ponovorođeni hrišćani i živimo u blizini Beograda. Želimo da nađemo druge koji su zainteresovani da uče više o bogu i jevanđelju. Ono što pričamo je iz Biblije. Ovo je staro, biblijsko hrišćanstvo, a ne neka sekta. Kod nas nema katolika i pravoslavaca… Mi smo se vratili korenima - kaže Danijel, koji govori srpski sa stranim akcentom, ali je odbio da nam kaže odakle je.

sekta, letak

Alo

sekta, letak, Foto: Alo

 


On je naveo samo da im je centar u Borči i naglasio da će uskoro otvoriti svoju crkvu u Pančevu.
- Imamo službe tri puta nedeljno. Molitve se nedeljom održavaju ujutru i uveče. Da li ste zainteresovani da dođete? - pitao nas je Danijel.
Na naše pitanje šta je potrebno za učlanjenje i koje su obaveze članova, diskretno je izbegao odgovor.
- Dođite da vidite! Prvo mi treba da uradimo vaše spasenje, a zatim i krštenje po starim pravilima. Moramo da vas spremimo za odlazak na nebo jer niko od nas ne zna kada će umreti. O obavezama ćemo kasnije, kada se upoznamo uz kaficu. Kad rešite da dođete, zovite, pa ćemo vam dati adresu - rekao je Danijel.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On nije želeo da govori o sebi i svom akcentu, navodeći samo da nije rođen u Srbiji, ali da ima srpsko državljanstvo.

- Majka mi je iz Srbije. Rođen sam u inostranstvu, ali to nije bitno, jer je i svemir naš. Kada možemo da se vidimo, da vas spremimo i uradimo vaše spasenje? - kratko je rekao Danijel završavajući razgovor. 

Otac Ljubomir Ranković

TV Hram

Otac Ljubomir Ranković, Foto: TV Hram

 
Otac Ranković: Rijaliti sekta obeća raj, a račun ispostavlja na kraju! 

 iz Šabačke eparhije, protođakon i urednik „Glasa“, objašnjava za „Alo!“ da je reč o rijaliti sekti koja obećava raj, a račun ispostavlja na kraju!

- Vremena velikih duhovnih i kulturnih kriza pogodna su za manipulacije na svim nivoima, naročito na verskom i religioznom polju. Takvo vreme je pogodno za rađanje brojnih sekti, čije delovanje razara duhovno biće čoveka kao pojedinca, porodicu i zajednicu u celini. Nastaju pod poznatom devizom: „Ako hoćeš da zaradiš milion dolara - osnuj sektu“. Počinju deljenjem letaka, koji su mamac na opasnoj udici. Kad se mamac proguta, onda čovek postaje žrtva i nađe se kao muva u paukovoj mreži - tvrdi otac Ljubomir.

On kaže da Srpska pravoslavna crkva i njeno sveštenstvo treba da reaguju i zaštite pravoslavni narod, a policija treba da spreči „verske dilere“ .

- „Biblijsko spasenje“, kako sebe nazivaju, grupa je rijaliti sektaša iz okoline Beograda. Po svom nastupu, vokabularu, obećanjima i ostalim manirima, klasična je zapadnjačka sekta koja traži žrtve nudeći „spasenje i raj na nebu“. Svi sektaši počinju obećanjima, a na kraju ispostavljaju račun za „spasenje“, koje se plaća rasprodajom celokupne imovine, a često i samoubistvom naivnih ljudi. Mnogi završe u kriminalu, drogi i prostituciji. Policija treba da spreči ovakve pojave „verskih dilera“ koji varaju pristojan svet. Oni nastupaju agresivno i uporno kao insekti i teško ih je se osloboditi. Srpska pravoslavna crkva ima obavezu da zaštiti svoje vernike od svake zloupotrebe pripadnika svetskog podzemlja, koji se pojavljuju u Srbiji kao vuci u jagnjećoj koži - izričit je bio otac Ljubomir.

 BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške

 

 

Komentari (2)

razmišljam

02.08.2019 10:17

pa kad nas neće u EU dal' da probamo kod ovih

Stojko

02.08.2019 12:58

Kako se uvek neki drugi sete da naprave sektu, a ja nikada!