Policija
Alo.rs/M.Š.
Policija

Alo.rs/M.Š.

Policija, Foto: Alo.rs/M.Š.

On je prethodno obio jednu lokalnu prodavnicu iz koje je ukrao rakiju i pivo, pa je kod kuće sačekao policajce. Čim su se pojavili podmetnuo je požar i pokušao da pobegne. Iako su u kući bili članovi njegove porodice, u požaru srećom niko nije povređen.

Kako saznajemo, posle obijanja prodavnice Nebojša je sa nekoliko flaša rakije i piva došao kući i odmah je počeo da pije. Dok je pio pripremio je sitno granje i drva, polio rakijom i to sve stavio kod ulaznih vrata, mirno čekajući policiju.

- Po prijavi je poslata patrola i čim su se približili dvorištu buknula je vatra. Vatrena stihija se brzo širila jer je unutrašnjost kuće obložena lamperijom. Dok je vatra uništavala sve što je porodica stvarala oko 40 godina, Nebojša se popeo na prvi sprat, odakle je kroz prozor izašao na krov, gde je i uhapšen. Komšije su odmah po izbijanju vatre počele da pomažu i da gase požar. Osumnjičenog Nebojšu su prvo pregledali lekari, a potom je priveden u policiju, i nakon isteka policijskog pritvora poslat na psihijatrijsko veštačenje - otkriva izvor „Alo!“.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je Nebojša sve smišljeno uradio, jer je pretio roditeljima da će im kuću uništiti i zapaliti pošto su pokušavali da mu pomognu i pošalju ga na lečenje.

Komšije su rekle za „Alo!“ da je Nebojša „problematičan neradnik koji teroriše selo“, ali najviše svoje roditelje, koji su saginjali glavu i ćutali od sramote.

- Svi znamo da se Nebojša lečio i da je alkoholičar i neradnik. Zna da poludi i plaši slabije od sebe. Žene koje žive same noćima zna da poziva i uznemirava, preti im klanjem. Tako zna i prolaznike da spopada i priča nepovezano o ubijanju i klanju. Najgori je prema svojim ukućanima. Po selu se priča da je i roditelje tukao, ali oni su ćutali, da li iz straha ili zbog sramote… Eto, svi znamo i da je sina i snaju izbacio iz kuće kada su mu došli u posetu iz Austrije. Sin mu je i pored toga slao novac - rekle su komšije.

Jedan od komšija kaže za naš list da je Nebojšin otac bio zidar na glasu i da su nekada bili imućni.

- Čuo sam da je obio prodavnicu i uzeo neke flaše alkohola. Uveče je došla policija i molila ga da otključa vrata. On je odbio, a zatim je stigla i Hitna pomoć. Lekari su ga takođe molili da otvori. Stigla je još jedna patrola policije i ubrzo nakon toga buknuo je požar u sobi - priča za „Alo!“ ovaj komšija.
Kako dodaje, policija je odmah pozvala vatrogasce, ali je požar veoma brzo zahvatio celu kuću.

- Kako je moja kuća veoma blizu, počeo sam da gasim vatru crevom iz mog vodovoda, ali nestalo je struje. Sreća da su stigli vatrogasci i sprečili da se vatra proširi na moju kuću. Dok je trajalo gašenje, čulo se Nebojšino zapomaganje. Izašao je kroz prozor na tavanu, gde ga je prihvatio vatrogasac, a minut kasnije ga je policija smestila u vozilo Hitne pomoći - rekao je komšija Božidar Marjanović.

Prema njegovim rečima, Nebojša živi sa bolesnom majkom, koja je na dijalizi, a i otac mu je ozbiljno bolestan. Kako bi pomogao Božidar im je dao struju, a oni su smešteni u pomoćnom objektu. E. SADIKU


Komšije: Zašto su ga puštali iz bolnice?

Žitelji sela imaju samo jedan komentar, a to je - tužno.

- Tužno, strašno i žalosno kad sam svoj dom zapališ. Koliko se ja sećam, 80-tih godina su mu majka, otac i deda radili zidarske poslove, mučili se da zarade pare da mu obezbede bolji život, a on je to sada uništio i zapalio. Samo se pitamo što su ga ranije puštali iz bolnice - rekli su meštani sela Kobilje.

Pročitajte još: