Policija, Malta
Shutterstock/ ilustracija
Policija, Malta

Shutterstock/ ilustracija

Policija, Malta, Foto: Shutterstock/ ilustracija

* Srbin osuđen na godinu dana zatvora na Malti

* Koristio lažan pasoš, pružao otpor prilikom hapšenja, povredio policajca

* Moraće da plati 5.000 evra za troškove suđenja

Miljanu Cvetkoviću se stavlja na teret da je koristio lažan pasoš, odupirao se hapšenju, lakše povredio policajca i pobegao iz policijskog pritvora dok je bio u pratnji do bolnice Mater Dei.

Pročitajte još:

Cvetković je uhapšen u hotelskoj teretani i odveden na ispitivanje zbog sumnje da je koristio lažni pasoš.

Kako muškarac ne govori engleski, policija je zatražila usluge prevodioca, ali je Cvetković insistirao na korišćenju drugog prevodioca po svom izboru.

Valeta, Malta

Google street view

Malta, Foto: Google street view

Dok ga je ispitivao tužilac Frenki Samut, Cvetković je napao inspektora i zatražio da ga pregleda psihijatar. Potom je odveden u bolnicu na pregled i pokušao je da pobegne. Dok je bio u pritvoru povredio je policajca.

Odbrana je tvrdila da Cvetkoviću prilikom hapšenja nisu pročitana njegova prava, ali sud je odbacio ovu tvrdnju, ističući da se to dogodilo zbog jezičkih barijera i zato što je odvođenje u bolnicu bio prioritet.

Ni sud nije podržao čovekov argument da je njegovo pravo ime Boris Cakić i da su zbog toga optužbe ništavne. Sudu je pokazao niz fotografija i dokumenata koji pokazuju da je bio vojnik koji je služio u Francuskoj legiji stranaca, pod imenom Boris Cakić.

Zbog jednog detalja na njegovoj UMRLICI ceo Šabac je u šoku! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 17:50 Dan nakon što je razotkriven jezivi zločin u Šapcu, porodica Gajić oglasila je žalost za ubijenim sinom Ignjatom (24). Bogdan Gajić, Ignjat Gajić, Foto: Facebook printscreen * Bogdan Gajić (20) iz Šapca osumnjičen je za ubistvo brata Ignjata (24) * Ignjat je danas sahranjen na Novom groblju * Ožalošćeni iz uže porodice nisu samo njegova majka Tanja, otac Petar i najmlađi brat Vidak.

Sud je rekao da ga činjenica da je možda strani vojnik ne oslobađa odgovornosti za bilo kakav zločin koji bi mogao počiniti.

Cvetković je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i novčanu kaznu u iznosu od 5.000 evra, a takođe je naložen da snosi troškove suđenja. Izdato je naređenje o zaštiti za oštećenog policijskog inspektora.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!