Migranti
Uprava carina
Migranti

Uprava carina

Migranti, Foto: Uprava carina

Zrenjaninska policija, u saradnji sa kolegama iz Mađarske i Rumunije, kao i pripadnicima.Službe za suzbijanje organizovanog kriminala, na području Žitišta i Zrenjanina uhapsila je članove organizovane kriminalne grupe, D. P. (35), M. G. (36) i N. G. (21), kao i L. G. (35), koji se trenutno nalazi na bolničkom lečenju, zbog krivičnog dela nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi.

Osumnjičeni D. P. i M. G. predvodili su kriminalnu grupu i organizovali nedozvoljeni prelaz srpsko-mađarske i srpsko-rumunske državne granice za najmanje 45 migranata, sa ciljem daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Pomenuti se terete da su za uzimali od 80 do 500 evra po migrantu, kao i da su, na više lokacija u Srbiji kupovali, a zatim prevozili na teritoriju Mađarske i Rumunije putnička i teretna motorna vozila, stranih registarskih oznaka, koja su koristili za krijumčarenje.

Prema zvaničnim podacima, na teritoriji Mađarske i Rumunije uhapšena su tri državljanina Srbije, koji su takođe pripadnici ove grupe, a koji su bili angažovani kao vozači migranata na teritoriji ovih država

Prilikom pretresa stanova i kuća, kod osumnjičenih je pronađen i priveremeno oduzet jedan automobil, više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i 50 hiljada dinara, a određeno im je zadržavanje do 48 sati.