hapšenje
MUP
hapšenje

MUP

hapšenje, Foto: MUP

* Marko Đorđević (32), blizak kriminalnom "Klanu Amerika" i osumnjičeni za ubistvo Luke Radulovića, uhapšen je u Kanu na Francuskoj rivijeri

* Uhvaćen je zahvaljujući saradnji tima ENFAST (Evropska mreža odbeglih aktivnih timova za pretragu), sačinjenog od agenata iz Italije, Srbije, Slovenije i Francuske.

* Đorđević se dovodi u vezu sa ubistvom dilera droge Luke Radulovića koje se dogodilo prošle godine u jednom od kafića nedaleko od Brankovog mosta u Beogradu.

Uhapšen je u luksuznoj vili Mužin na kanskoj obali u kojoj se odmarao sa porodicom.

Pročitajte još:

 

Za Đorđevićem je bila raspisana crvena Interpolova poternica po nalogu Srbije, a u našoj zemlji preti mu kazna do 40 godina zatvora.

Operacija je započela kada je srpski ENFAST tim aktivirao italijanske kolege, sastavljene od policajaca, karabinjera i finansijera Službe za međunarodnu policijsku saradnju Centralne uprave kriminalističke policije, tako što su pratili signale kretanja rođaka begunaca (majka, sestra i njegova supruga sa dva mala blizanaca) koji su trebalo da se vrate Srbiju letom iz Milana 23. avgusta.

Otac Ranko i njegov maloletni sin poginuli u dvorištu, čistili zemljište kada se sve odigralo!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 24.08.2019. 08:10 Prema navodima medija, sumnja se da su stradali od eksplozivne naprave, a policija iz Berkovića i Trebinja još obavlja uviđaj. Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič Ranko Đurica (51) iz sela Hatelji u Berkovićima i njegov maloletni petnaestogodišnji sin poginuli su u eksploziji koja se desila u blizini njihove kuće.

Istražni tim odmah je rekonstruisao kretanje porodice, uspevši da identifikuju sredstva od 16. avgusta po dolasku u Italiju, na istom aerodromu u Milanu.

Pošto je to bio kombi sa slovenačkim registarskim tablicama, slovenački tim ENFAST bio je odmah aktiviran i odmah je utvrdio da je reč o iznajmljenom kombiju. Slovenačka policija rekonstruisala je rutu kombija do njegovog krajnjeg odredišta u Francuskoj, u poznatom i turističkom gradu Kanu. Tako je započeo francuski tim ENFAST koji je identifikovao vilu u kojoj je begunac sa porodicom bio tokom letnjeg odmora, uhapsivši ga ubrzo nakon toga, pišu italijanski i francuski onlajn mediji.

Luka Radulović

Facebook

Luka Radulović, Foto: Facebook

Policija navodi da je operacija bila izuzetno teška zbog prisustva članova porodice, ali da je sve proteklo u najboljem redu.

Đorđević je predat javnom tužilaštvu u Provansu, koje je zaduženo za postupak izručenja Beogradu.

Za Markom Đorđevićem raspisana je poternica zbog sumnje da je ubio Luku Radulovića u aprilu u beogradskom klubu.

Prema ranijem izveštavanju, Radulović i Đorđević su se sukobili nekoliko meseci pre kobne večeri i ubistva koje se dogodilo ispod Brankovog mosta. Radulović je izašao kao pobednik u toj tuči, što Đorđević navodno nije mogao da mu oprosti.

Luka Radulović

Facebook

Luka Radulović, Foto: Facebook

Luka Radulović bio je policiji poznat kao diler kokaina, ali pažnju javnosti na sebe je najviše skrenuo u septembru 2017. kada je presekao kolonu predsednika Aleksandra Vučića na Topčiderskoj zvezdi. Radulović je u Vučićevu kolonu uleteo "bentlijem" Ivice Dragutinovića, poznatog fudbalera i bivšeg reprezentativca Srbije, koji je prethodno bio gost u jednoj diskoteci na Senjaku. Radulović je radio kao jedan od pripadnika obezbeđenja te diskoteke.

Prethodno, takođe tokom 2017. godine, Radulović je hapšen i ekspresno osuđen za trgovinu narkoticima, nakon što je priznao delo i sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Robiju, međutim, nije dočekao jer je ubijen 18. aprila.

Prema izjavama očevidaca i nezvaničnim saznanjima iz policije, ubistvo u klubu desilo se naočigled brojnih svedoka.

Bonus video

Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete