Policija
Alo/ Masanori Jošida
Hapšenje, ubistvo, sud

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pročitajte još:

 

O njihovom hapšenju oglasila se i policija, čije saopštenje prenosimo u celosti:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su dve osobe zaposlene u Institutu za nuklearne nauke "Vinča" zbog postojanja osnova sumnje da su od oštećenog, koji je takođe zaposlen u Institutu, zahtevali i primili 4.000 evra kako bi posredovali da ne bude premešten na drugo radno mesto.

Preporučujemo i ovo:

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem uhapšeni su odgovorno lice Sektora operative Instituta u Vinči S.K. (1982) i rukovodilac u tom Sektoru B.S. (1988).

Sumnja se da su S.K. i B.S. tražili i uzeli novac kako bi posredovali da oštećeni ne bude premešten sa radnog mesta u okviru koga je bio upućen u jednu špeditersku kuću, gde je ostvarivao značajne novčane bonuse.

 

Osumnjičeni B.S. uhapšen je prilikom primopredaje novca u jednom tržnom centru u Beogradu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.