Veljko Belivuk
Alo!/Vladimir Marković
Veljko Belivuk

Screenshot

Veljko Belivuk, Foto: Screenshot

Sumnja se da je Belivuk blizak saradnik ozloglašenog crnogorskog “kavačkog klana” i da je bio vođa njegovog beogradskog ogranka. Ono što je ranije bilo malo poznato jeste to da je mesece pre hapšenja veći deo vremena provodio u Pančevu, jednoj od svojih baza.

Prema rečima jednog Pančevca, koji je želeo da ostane anoniman iz bezbednosnih razloga, još po nečemu je bio "poznat".

– Uđe u restoran da ruča. Poruči hranu, pojede je i samo ustane i ode. Niko nije smeo reč da mu kaže. Kad ljudi vide da je u nekom lokalu, sklanjaju se – kaže meštanin.

Takođe, sumnja se da je svoje "štekove" imao i u okolini Pančeva i Beograda. Svakako je najpoznatija takozvana kuća smrti u Ritopeku, za koju se sumnja da su u njoj počinjeni najstravičniji zločini.

Kako pišu mediji, sumnja se da su u tom kraju likvidirani navijač Partizana Goran Veličković Goksi, pripadnik bande "Pink panteri" Milan Ljepoja i Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde. Za te likvidacije sumnjiči se organizovana kriminalna grupa sa uhapšenim Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem na čelu.

Podsetimo, Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe "Principi", i njegova "desna ruka" Marko Miljković uhapšeni su zajedno sa više od 20 osoba u spektakularnoj policijskoj akciji početkom februara ove godine.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju predvodi Belivuk terete se za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Komentari (1)

jagodinac

06.04.2021 09:40

Zato je debeo ko svinjce