Zoran Marjanović
Vladimir Marković

 

Zoran Marjanović

Vladimir Marković

Zoran Marjanović , Foto: Vladimir Marković

U razgovoru za „Alo!“ dva dana posle neočekivanog događaja u sudnici beogradske Palate prave, kada je sudija Jelena Škulić pred brojnim novinarima tužiocu i Zoranovim advokatima dala pismo u kojem se kao ubica navodi izvesni Dragoje Milinković iz Priboja, suprug ubijene pevačice kaže da je njegova majka preživela jezivi stres, da je zabrinut za njeno zdravlje, ali da neće nikoga da optužuje bez dokaza!

Kako ste reagovali kada ste pročitali pismo?

- Danas svako može da napiše anonimno pismo i pošalje ga bilo kome. Tako se nemilosrdno baca lažna krivica na moju majku!

Pročitajte još:

 

Da li je ovo pismo uopšte vredno pažnje?

- Smatram da je pogrešno davati legitimitet anonimnim pismima i dojavama. Time treba da se pozabave tužilaštvo i policija, te da utvrde da li zaista zavređuje pažnju, s obzirom na to da svako može da napiše pismo protiv bilo koga i pošalje ga bilo kojoj instituciji.

Zoranova majka pod stresom, neizvesno da li će svedočiti

Na sledećem pretresu, koji je zakazan za 25. decembar, treba da svedoče članovi Zoranove porodice i njegova majka Zorica. Kako saznajemo, njeno svedočenje je zasad neizvesno, pošto joj se naglo pogoršalo zdravstveno stanje kada je čula za teške optužbe iz pisma.

 Šta će vaši advokati preduzeti?

Dobro je da je nama dostavljeno pismo. Podnećemo tužbu protiv osobe koje je pisala to bizarno pismo, kojim se uznemirava javnost i ometa pravda, dok se lažna krivica nemilosrdno baca na moju majku. Sutra može stići 200 sličnih pisama nekoj instituciji protiv bilo koga, nevezano za ovaj slučaj, i?

Kako ste se osećali kada su vas ispred sudnice okružili brojni novinari i fotografi?

- Želim da stavim tačku na razna tumačenja o mojim tetovažama. Moja tetovaža na vratu označava red zmajeva, koja simbolizuje pobedu Svetog Đorđa nad zlom aždajom. Ordenom reda zmajeva su u našoj istoriji odlikovani veliki srpski junaci koji su se borili za pravoslavlje. Kao što su Despot Stefan Lazarević, Kosančić Ivan, Milan Toplica i da ne nabrajam dalje časne kosovske junake. Na obrazu mi je anđeosko krilo koje simbolizuje neprolaznu bol za izgubljenom voljenom osobom.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

 Kako komentariše privođenje Dragoja Milinkovića, koji je u anonimnom pismu označen kao ubica?

- Ja sam hrišćanin i bez stopostotnih dokaza nikoga ne bih okrivio ni u mislima, niti bih ga povezao sa slučajem!

Podsetimo, Jelena Marjanović je misteriozno nestala 2. aprila 2016, dok je trčala na nasipu u Borči. Njeno telo je pronađeno sutradan u kanalu, nedaleko od nasipa, s brojnim povredama na glavi, a predmet kojim joj je lobanja smrskana do danas nije pronađen. Zoran je uhapšen 15. septembra 2017, a posle 10 meseci provedenih u pritvoru pušten je na Petrovdan, 12. juna 2018, da se brani sa slobode.

Bonus video