Zoran Marjanović
Alo!/Masanori Jošida
Zoran Marjanović

Alo!/Masanori Jošida

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

* Zoran Marjanović naći će se pred sudijom kao optuženi za ubistvo pevačice u sredu u Višem sudu u Beogradu

* Njemu se na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora

* Optužnica se zasniva na četiri ključna dokaza - tri materijalna i izjavama svedoka

Dugoočekivano suđenje za ubistvo pevačice Jelene Marjanović konačno će početi u sredu u Višem sudu u Beogradu, a na optuženičkoj klupi naći će se Zoran Marjanović, njen suprug. Njemu se na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora, a optužnica se zasniva na četiri ključna dokaza - tri materijalna i izjavama svedoka.

Zoran Marjanović naći će se pred sudijom kao optuženi za ubistvo pevačice u sredu, gde će se na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, izjasniti o krivici. Na početku postupka, između ostalog, tužilaštvo i odbrana predložiće svedoke za koje smatraju da su od ključnog značaja za ovaj postupak. Predviđeno je upoznavanje postupajućeg sudije sa obavljenim veštačenjima tokom istrage duge više od tri godine. Sve što tog dana predlože i tužilaštvo i odbrana, sud ima pravo da usvoji, ali i odbije ukoliko smatra da nije od važnosti za dokazivanje krivice.

Zoran Marjanović otkriva šta se stvarno dogodilo tog kobnog dana na nasipu!

Suprug pevačice "Granda", koji je optužen za njeno zversko ubistvo 2. aprila 2016, uskoro će dobiti priliku da detaljno iznese odbranu i ispriča šta se dogodilo kobnog popodneva kada se sa ženom i ćerkom uputio u šetnju nasipom, podno kojeg je sutradan pronađen unakažen leš.

Suđenje Zoranu Marjanoviću usledilo je nakon što je Apelacioni sud u Beogradu 1. jula ove godine potvrdio optužnicu koja je treći put podignuta protiv njega (prethodne dve vraćene su na dopunu radi "boljeg razjašnjenja"). Ova optužnica sačinjena je od niza dokaza koji opravdavaju sumnje koje je tužilaštvo imalo protiv njega, ali i saslušanja svedoka - od prijatelja ubijene pevačice koji su ukazivali na narušene porodične odnose između dvoje supružnika, ali i onih koji su bili u neposrednoj blizini mesta ubistva kada se ono dogodilo. Optužnicom, u koju je "Blic" imao uvid, Zoran Marjanović tereti se da je 2. aprila 2016, oko 17 sati u Borči, u blizini kanala pored nasipa u naselju Crvenka, u stanju uračunljivosti, svestan svog dela, na svirep i podmukao način ubio suprugu Jelenu.

OPTUŽNICA

Prema optužnici, on se "najpre putničkim vozilom marke ‘mercedes‘, kojim je upravljala Jelena, dovezao zajedno sa njihovom maloletnom ćerkom Janom, kod rampe stadion, gledano iz pravca naselja Crvenka prema Borči, sa kog mesta se pokojna Jelena popela na nasip i krenula rekreativno da trči navedenim nasipom, da bi ubrzo za njom krenuo i okrivljeni Zoran Marjanović, sa kojim je bila njihova malolentna ćerka".

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Kako dalje piše u optužnici, ubrzo za njom krenuo je i Zoran Marjanović, sa kojim je tada bila ćerkica. Sustigao ju je na oko 1.000 metara od mesta gde su parkirali vozilo. Prema optužnici, Marjanović je tada iskoristio poverenje svoje supruge i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je dete ostalo na nasipu. Jelena se spustila sa njim na travnatu površinu pored kanala kada ju je, kako navodi tužilaštvo, Zoran najpre neutvrđenim predmetom ubo u teme, kao i u desni lakat. Jelena je tada, kako stoji u optužnici, počela da beži nasipom, a tokom bežanja spala joj je desna patika, kao i mobilni telefon, te gumica kojom joj je bila vezana kosa, nakon čega je pevačica krenula da beži ka kanalu. Tada ju je Zoran sustigao i strgao joj gornji deo trenerke. Uprkos tome, pevačica je uspela da pobegne tako što je ušla u kanal u kojem je bilo vode. Međutim, kako piše u optužnici, Marjanović ju je sustigao i dok se nalazio na travi iznad kanala, neutvrđenim predmetom zadao joj je više udaraca u glavu od čega joj je polomio lobanju, zbog čega je pevačica preminula, ali je pre smrti udahnula vodu iz kanala.

Jelena Marjanović

Screenshoot Youtube

Jelena Marjanović, Foto: Screenshoot Youtube

Ove, kako sud smatra, opravdane sumnje, tužilaštvo je potkrepilo nizom dokaza koje je prikupilo tokom istrage duge više od tri godine, a od kojih se izdvajaju četiri najkonkretnija.

1. BLATO NA PANTALONAMA

Veštačenja koja su izvedena tokom istrage ubistva Jelene Krsmanović dovela su do krucijalnih dokaza koji terete Zorana Marjanovića. Najveći od tih dokaza je blato na Zoranovim pantalonama koje odgovara blatu iz kanala u kojem je pevačica pronađena mrtva 2. aprila 2016. godine.

Kako stoji u optužnici koja je potvrđena, veštačenje blata obavio je Nacionalni kriminalistički tehnički centar 4. septembra 2017, samo 10 dana pre nego što je Zoran uhapšen.

- Prema nalazu i mišljenju NKTC, proizlazi da sporni uzorci: trag zemlje sa desne nogavice Zorana Marjanovića visine 10,5 cm, trag zemlje sa desne nogavice visine 19 cm Zorana Marjanovića, trag zemlje sa leve nogavice visine 25,5 cm pantalona Zorana Marjanovića i uzorci zemlje iz kanala u blizini mesta gde je pronađeno telo oštećene imaju isti molekularni sastav - piše u optužnici.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

2. KRV U KOLIMA

Pored blata, dokaz koji ukazuje na to da je Zoran počinilac ovog monstruoznog krivičnog dela jeste pevačicina krv na zadnjem sedištu Marjanovićevog „mercedesa“.

- DNK izolovan s naslona zadnjeg sedišta putničkog vozila marke „mercedes“ pripada Jeleni Marjanović, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi - ukazuje tužilaštvo u optužnici protiv Marjanovića.

Kako stoji u optužnici, upravo zbog toga što se radi o vozilu kojim je najčešće upravljala Jelena, tužilac je postavio pitanje odakle jači trag njene krvi na zaslonu zadnjeg sedišta.

3. MOBILNI TELEFONI

Takođe, jedan od dokaza je i veštačenje mobilnih telefona pokojne pevačice, Zorana Marjanovića, ali i njegovih članova porodice.

Na osnovu tog veštačenja, kako stoji u optužnici, Zoran Marjanović svesno je isključio svoj telefon čim je stigao na nasip da bi ga ponovo uključio u 17.04, na mestu gde je bazna stanica locirala pevačicin telefon.

Pročitajte još:

Tužilac je u optužnici ukazao i na još jednu bitnu stvar - iskaz Zorana Marjanovića, gde tvrdi da je, pošto se Jelena popela na nasip da trči, on ostao sa njihovom ćerkom 15-20 minuta ispod nasipa, te da su tek onda krenuli u laganu šetnju njoj u susret. Prema rečima tužioca, a osvrćući se na veštačenje mobilnih telefona, to je gotovo nemoguće jer bi to praktično značilo, s obzirom na to da se Jelena popela na nasip u 16.38 (kada je on isključio telefon), da se Marjanović popeo na nasip 15-20 minuta kasnije, u 16.53, odnosno u 16.58 i lagano krenuo ka drugoj rampi. To je nelogično jer on nije mogao sa detetom od pet godina da pređe 1.100 metara za šest minuta.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

4. SVEDOCI

Svedočenja ljudi koji su se 2. aprila 2016. godine našli na nasipu pre ili posle perioda kada se dogodilo svirepo ubistvo nesrećne pevačice predstavljaju još jedan od bitnih dokaza koji su pokazali da postoji opravdana sumnja da je Zoran ubio Jelenu.

Naime, u optužnici u koju je „Blic” imao uvid oni su ispričali da su videli Zorana i Jelenu na livadi ispod nasipa sa ćerkicom. Zoran, Jelena i Jana su se na toj lokaciji zadržali oko sat vremena, a potom su krenuli na nasip. Zapravo, prema rečima svedoka, devojčica nije u prvi mah krenula za roditeljima, već se Zoran po nju vratio nakon 15 minuta i odveo je do svog automobila koji je bio parkiran u blizini. Nakon toga, prema njegovim rečima, Zoran se automobilom “dosta brzo” udaljio u nepoznatom pravcu, a Jelena nije bila sa njima.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina