Kuća, selo
Alo!/Dejan Briza
Kuća, selo

Alo!/Dejan Briza

Kuća, selo, Foto: Alo!/Dejan Briza

Radovan S. (55) iz Novog Sada uhapšen je zbog sumnje da je juče oko 10.30 sa dva hica iz pištolja ubio Milovana Marinkovića (52) iz sela Gunjaci kod Osečine, a proverava se da li je motiv zločina ljubomora.

Ubistvo se dogodio u Marinkovićevoj kući i to dok su njegova supruga i majka bile u njoj.

Sumnjao na švaleraciju

- Radovan S. navodno je sumnjao da ga žena vara s Marinkovićem. Zato je juče iz Novog Sada došao u Gunjace. Hteo je da se obračuna s navodnim švalerom svoje žene - kaže izvor i dodaje:

- Kada je Radovan stigao, ispred Marinkovićeve kuće prvo je naišao na njegovu suprugu. Pitao je da li joj je muž kod kuće, a ona je, ne sluteći ništa, rekla da jeste i pozvala je Milovana, rekavši mu da ga traži neki čovek.

Prema rečima izvora, Radovan i Milovan su neko vreme razgovarali u suterenu, a onda su se začuli pucnji.

- Njih dvojica su se navodno posvađala, a Radovan je pitao Milovana zašto mu ne ostavi ženu na miru i tada je ispalio dva hica u njega. Potom je seo u svoj auto "nisan" i otišao. Milovanova žena i majka sišle su u suteren i zatekle ga krvavog - objašnjava izvor. Komšije ubijenog juče su bile zaprepašćene.

- Čuo sam kuknjavu i zapomaganje i izašao da vidim šta se dešava. Zatekao sam jezivu scenu. Milovanova majka i supruga sedele su pored njegovog tela, dozivajući pomoć. One su pokušavale da mu pomognu, opipavale su mu puls, pipale ga za čelo, ali uzalud - priča komšija.

Ćerka u Novom Sadu

Meštani sela Gunjaci, gde porodica Marinković živi godinama, kažu da je Milovan bio divan i vredan čovek, pravi domaćin.

- Bavio se poljoprivredom. Ima maline i kupine. Ima i hladnjače i ozbiljan je u svom poslu, žena mu takođe pomaže i radi kao knjigovođa u porodičnoj firmi - kaže komšija i napominje da u selu ne znaju čoveka koji je uhapšen zbog ubistva.

- Prvi put sad čujemo za njega. Znamo da Milovanova ćerka studira u Novom Sadu, pa su on i supruga ponekad išli kod nje - kaže i dodaje da ne veruje da je Milovan imao ljubavnicu.

- I on i žena mnogo rade, stalno su u nekom poslu, pa ne znam ni kad bi imali vremena da se švalerišu. Iskreno, ne verujem da je to u pitanju.

Pročitajte još: