Milorad Radenković, Železnik
Printskrin
Milorad Radenković, Železnik

Printskrin

Milorad Radenković, Železnik, Foto: Printskrin

Telo je pronađeno juče ujutru u zgradi u Ulici Ratka Resanovića 13 B, u nedovršenoj zgradi u Železniku. Kako nezvanično saznajemo, muškarac je najverovatnije zadavljen u toku noći dok je spavao, a telo je u ranim jutarnjim satima navodno pronašao njegov prijatelj koji je pozvao policiju.

- Zadavljen je žicom i pronađen je na podu sobe! Nepoznata osoba je uletela u toku noći i usmrtila ga, a zatim je nestala u nepoznatom pravcu. Ispred zgrade ostao je i njegov automobil. Reč je o zgradi koja je nedovršena, jer je investitor odustao od završetka zgrade, a nekoliko porodica je kupilo stanove. Iako deluje da u njoj niko ne živi, komšije tvrde da su se tu ipak uselile dve-tri porodice i uložile svoj novac da bi uvele struju vodu. Milorad je verovatno bio jedan od prevarenih kupaca - tvrdi izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, Milorad je živeo u Beogradu sam, jer mu je porodica u inostranstvu. Kao motiv se pominje i novac.

- Milorad je rodom iz Hrvatske, iz Splitsko-dalmatinskog okruga. Duže vreme živi u Beogradu, a žena i ćerka su godinama u Austriji. Spekuliše se o različitim razlozima ubistva. Najpre se sumnjalo da ga je neko tipovao, jer mu je porodica u inostranstvu, pa se verovalo da ima novca. Međutim, najnovije informacije ukazuju na to da je motiv najverovatnije novac, ali ne iz inostranstva. Sumnja se da se bavio zelenašenjem, to jest da je davao pare na kamatu. Moguće je da su neki neraščišćeni računi odranije. Inače, bio je keramičar, a reklamirao se i na svom Fejsbuk profilu - tvrdi naš sagovornik.

Milorad Radenković, Železnik

Printskrin

Milorad Radenković, Železnik, Foto: Printskrin

Komšije kažu da ga nisu poznavale i da su mislili da je zgrada napuštena.

- Ta zgrada tako nezavršena stoji već 10 godina. Investitor je prevario ljude i nije završio zgradu. Neki kažu da porodice koje su kupile stanove s vremena na vreme dođu, a neki tvrde da žive tu. Milorada ne poznajemo. Znamo samo da je neki keramičar u pitanju - kaže jedan od komšija.

Utvrđuju se okolnosti tragedije, a policija traga za napadačem.

Pročitajte još: