Jelena Marjanović
Privatna arhiva
Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Veštak Stanković je na suđenju tekstopiscu i kompozitoru Zoranu Marjanoviću (41), Jeleninom suprugu, izjavio da ne isključuje mogućnost da su postojala dva oružja i dva napadača!

On je istakao da je Jelena ubijena sa osam udaraca u glavu šiljatim oruđem.

- Sve povrede nanete su Jeleni dok je bila živa. Povrede su nastale jedna za drugom u relativno kratkom vremenskom roku. Prve povrede nastale su kada je na sebi imala gornji deo trenerke, reč je o povredama ruke i jednoj povredi glave. Prvi udarac koji je zadobila u teme desio se kada je imala kapuljaču na glavi, reč je o probojnom nagnječenju od 18 milimetara. Udarena je šiljatim delom oruđa, a u tom trenutku Jelena i napadač su se nalazili na istoj podlozi, u uspravnom ili polusavijenom položaju, ona mu je bila okrenuta leđima. Posle toga Jeleni je naneto osam povreda, od kojih se kod četiri vidi razdvojeno moždano tkivo. Te povrede su u obliku latiničnih slova L i Y.

Ne isključujem mogućnost da su bila dva oružja i dva napadača, ali ni da je jedno oružje imalo dve različite strane - rekao je on.
Stanković je naveo da se zbog odsustva krvi u vodi može sa sigurnošću tvrditi da se Jelena nalazila u vodi, a ubica iza nje.

- Smrt je nastupila nagnječenjem moždanog tkiva i prelomom lobanje. Jelena je zadobila teške telesne povrede opasne po život i samo jedna takva povreda mogla je da dovede do gubitka svesti i smrti. Smrt je kod Jelene nastupila veoma brzo. Postoji trag klizanja u kanalu gde je pronađena, moguće da je Jelena pokušala da izađe iz kanala - pojasnio je Stanković.

On je naveo i da je ubica najverovatnije desnoruk.

- Očigledno je da je imao jake emocije ljutnje, besa ili ljubavi prema Jeleni, s obzirom na brojnost povreda, njihov intenzitet, kao i mesto gde su nanete - rekao je Stanković.

Kako je istakao, pevačica je zadobila je i lakše telesne povrede, oguljotine na koži, krvne podlive, koji su mogli biti naneti udarcem šakom ili prolaskom kroz šiblje.

- Sa sigurnošću tvrdim da je mesto na kom je pronađena mesto na kom je zadobila povrede. Takođe, mogu da kažem i da joj odeća nije presvlačena - rekao je Stanković.

Jelena je, kako je izjavio, na desnoj šaci imala odbrambene povrede.

- Sigurno je pokušala da se brani šakom da bi zaštitila svoje telo od udaraca. U njenim plućnim krilima pronađene su grančice, mulj, a i u želucu je takođe pronađen sadržaj, strana tela biljnog porekla koja ukazuju na to da je bila živa na mestu gde je pronađena jer je udisala tečnost iz kanala.

O tome koliko je telo bilo u vodi Stanković kaže da su prsti na šakama i stopalima bili naborani i da je Jelena u vodi provela najmanje pet-šest sati, a moguće i više. On je dodao da je gornji deo trenerke pronađen u blizini kanala, rukavi okrenuti, što znači da joj je verovatno skinuta.

jelena marjanović

draško aćimović

jelena marjanović , Foto: draško aćimović

- Krv koja je pronađena na grani u blizini mesta gde je Jelena nađena jeste njena, ali ona je na granu najverovatnije dospela tako što se napadač uhvatio za nju dok je izlazio iz kanala - precizirao je veštak.

Na pitanje sudije zbog čega psi tragači nisu mogli da uoče njeno telo, on je odgovorio da je ono bilo potisnuto ispod površine vode i da ga je zato bilo teško uočiti. Upitan da li postoji mogućnost da je Jelenino telo bilo u vodi 20 sati, Stanković je precizirao:
- Ne postoji aparatura kojom bi se moglo utvrditi da li je telo bilo u vodi šest, deset ili 20 sati. Bilo je najmanje pet ili šest sati, a najviše deset časova.

Advokati su se dotakli pitanja o oružju, da li je moguće da su bila dva napadača ili dva različita oružja. Oni su istakli da je zločin najverovatnije počinjen jednim oružjem sa dva kraja, ali ne mogu da tvrde da je bilo više napadača.

- Nema pravilnog otiska predmeta i to predstavlja teškoću. Svaka povreda je različita, u obliku latiničnih L i Y... Napadač je najverovatnije izašao iz kanala i uhvatio se za granu - zaključio je Kunjadić.

Komentari (1)

sanja

06.06.2020 09:50

da li je moguce da ju je tako mucio-pa to je psihopat