Ubistvo Zaharčenka
AP/Alexander Yermochenko
Ubistvo Zaharčenka

AP/Alexander Yermochenko

Ilustracija, Foto: AP/Alexander Yermochenko

U Višem tužilaštvu u Kruševcu potvrdjeno je da je osumnjičenima za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca, Zoranu Jotiću Jotki (63) i Igoru Gajiću Gaji (45) određen pritvor i izdato rešenje za sprovodjenje istrage o teškom krivičnom delu.

Njima je sudija Višeg suda u Kruševcu, po isteku policijskog zadržavanja od 48 satii i saslušanja u Višem javnom tužilaštvu odredio pritvor od 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Dejana Stankovića Ždrokinca (71), jednog od glavnih konkurenta u kruševačkom podzemlju.

Prema saznanjima, osumjičeni za saizvršilaštvo i pomaganje za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca, koje je izvršeno ispred hotela "Golf" na saslušanju su se branili ćutanjem, ali iodbijanjem priznanja krivice za šta se sumnjiče.

Oni se dovode i za sumju likviidacije Dejanovog sina Vojina Stankovića Ždrokinca.

Mesec dana pre Dejanove likvidacije u Kruševcu je u Čolak Antinoj ulici, ,usred bela dana smrtno izrešetan sa više hitaca iz pištolja Dejanov sin Vojin Stanković.

Za izvršenje tog ubistva osumnjičen je Stefan Radulac,za koga se u kruševačkoj čaršiji pronela priča da je u vezi sa Jotkinom ćerkom.

Potsećamo, pored Jotke, koji je posle 15 godina provedenih u zatvoru samo pet meseci bio na slobodi, u akciji "Sablja" bio je uhapšen i pripadnik Jotkinog klana Igor Gajić Gaja (45), koji je s Jotkom već odslužio sedam godina robije.

Osumnjičeni za izvršenje likvidacije Dejana Stankovića I njegovog sina Vojina, Stefan Radulac (25), izvesnii Jotkin zet je i dalje u bekstvu i za njim se traga.

Dejan Stanković Ždrokinac ubijen je 6. juna nešto pre 11 časova po izlasku iz teretane kruševačkog hotela Golf.

Pročitajte još: